Skip to content
Foto an handen die samenkomen

ESG evenement

Over het event

Vanaf het boekjaar 2025 zijn grote ondernemingen verplicht om te rapporteren over hun impact op milieu- en sociale zaken en de meeste grote ondernemingen zijn in dat kader nu al bezig een duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen. Onze verwachting is dat zij vanuit die verantwoordelijkheid ook eisen bij hun leveranciers zullen neerleggen waardoor iedere organisatie hiermee te maken krijgt. Dit heeft als uiteindelijk doel om de transformatie naar een duurzamere economie te ondersteunen. Het succes van uw organisatie wordt niet langer alleen bepaald door winst, maar ook door de impact die een organisatie heeft op de maatschappij en het milieu. Deze ontwikkeling gaat  misschien wel sneller dan u denkt en daarom wil Baker Tilly u tijdig informeren over wat er op u afkomt door middel van een event.

Nadat we op vorig jaar de ontwikkelingen op het gebied van Environmental (E van ESG) hebben behandeld willen we nu dieper ingaan op de S van Social. Op dit event willen we de S van Social vanuit verschillende invalshoeken benaderen met sprekers uit verschillende branches.

Onderstaand een korte uiteenzetting van de onderwerpen die wij zullen gaan behandelen.

Schrijf je hier in

27 oktober 2023

KonnecteD Schonenvaardersstraat 9, 7418CC Deventer

Betekenisvol werk 

KonnecteD verbindt werkzoekenden en werkgevers vanuit de gedachte: iedereen kan betekenisvol werk doen. KonnecteD zet zich in om mensen die door uiteenlopende redenen minder kansen hebben op de huidige arbeidsmarkt een betekenisvolle baan te bieden met gelijke kansen voor iedereen. Dat vraagt betrokkenheid, creativiteit en doorzettingsvermogen van alle betrokkenen. 

De wereld van de sociale werkgelegenheid is volop in ontwikkeling en KonnecteD bevind zich in de fase waarin het bedrijf zich voorbereid op de toekomst. Nog meer dan in het verleden zoekt de organisatie daarbij de aansluiting met de wereld om ons heen. Bij alles wat de organisatie doet, werkt zij samen met partners in het onderwijs, ondernemers, en de gemeenten Deventer en Olst-Wijhe. Directeur Jeroen van der Geest zal u meenemen in dit alles, gevolgd door een rondleiding door de organisatie. 


People are key

De échte kracht van een organisatie? Dat zijn de mensen die er werken. Zij die visie hebben, sturing geven, inspireren en innoveren. Mensen vormen de kern van een succesvolle organisatie. Mensen komen het beste tot hun recht als ze werken vanuit hun natuurlijke kracht: gedrag dat in ons DNA zit, waar we blij van worden en waar we goed in zijn. Keyminds helpt professionals om continu vanuit hun natuurlijke kracht te blijven ontwikkelen. Medewerkers die handelen vanuit hun natuurlijke aanleg, staan in hun kracht, zetten hun talenten optimaal in en behalen succes voor de organisatie. Tijdens deze presentie zal Willemijn Jüttner u meenemen in hoe Keyminds organisaties ondersteund bij HR vraagstukken, selectie- en ontwikkelassessments, coaching en leiderschapsontwikkeling. 

Van missie naar actie

Om de sociale doelstellingen in uw organisatie te verwezenlijken moet u hiervoor plannen maken. Strategie, doelen en ambities laten zien hoe u hier naar toe kunt werken. Maar waar begint u? Gido Frühling en Mariëtte Paalman zullen u door dit proces heen leiden door middel van het ESG raamwerk.

In 4 fases zullen zij u inzicht geven op welke wijze u tot een geïntegreerde strategie kunt komen. Hierbij zullen zij onder andere stilstaan bij; wat is uw missie, welke (sociale) thema’s zijn voor u als organisatie belangrijk, wat is uw lange termijn visie en wat zijn uw ambities, kortom wat is uw strategie. Op het moment dat u dat scherp hebt komt u in actie en is uw duurzaamheidsverslag een peulenschil. 


Employee experience 

Als werkgever merkt u als geen ander dat de verwachtingen van medewerkers de afgelopen jaren zijn veranderd. Niet alleen de nieuwe generatie medewerkers, maar ook bestaand personeel verwacht meer van u als werkgever. Als gevolg van de coronapandemie zijn medewerkers bijvoorbeeld meer gehecht aan flexibiliteit zoals thuiswerken en flexibele werktijden. Door de krapte op de arbeidsmarkt is onderscheidend vermogen in het aantrekken van talent en behoud van bestaand personeel van essentieel belang voor u als organisatie. Maar hoe doe je dat? Het creëren van een goede employee experience en duurzame en concurrerende arbeidsvoorwaarden kunnen u daarbij helpen. Tamara van den Broek en Nona Jenema zullen de middag afsluiten en u meenemen op welke wijze u als organisatie invulling kan geven aan deze vraagstukken.  

Programma

  • 13.00 - 13.30 uur Inloop

  • 13.30 - 13.35 uur Opening - Edwin Damman (dagvoorzitter)

  • 13.35 - 14.30 uur KonneccteD - Betekenisvol werk - Jeroen van der Geest

  • 14.30 - 14.45 uur Pauze

  • 14.45 - 15.15 uur Keyminds - People are key - Willemijn Jüttner

  • 15.15 - 15.45 uur Baker Tilly - Van missie naar actie - Gido Frühling en Mariëtte Paalman

  • 15.45 - 16.15 uur Baker Tilly - Employee Experience - Tamara van den Broek en Nona Jenema

  • 16.15 uur Afsluiting met aansluitend borrel

De bijeenkomst vindt plaats op 5 oktober bij KonnecteD (Schonenvaardersstraat 9, 7418 CC Deventer). Aanvang is om 13.00 uur. Heeft u vragen over de bijeenkomst? Neem dan contact op met Edwin Damman (06 13 74 45 08) of Robert Pleiter (06 52 76 56 00).

Bekijk ook deze evenementen

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief