Skip to content

Webinar Cyberweerbaarheid en nieuwe Europese wetgeving

Over het event

Uw organisatie digitaal veilig houden is van cruciaal belang. Het aantal cyberaanvallen en -incidenten neemt namelijk flink toe. Om het niveau van cybersecurity te verhogen en de omgang met cyberincidenten te verbeteren, heeft Europa nieuwe wetgeving gelanceerd met de richtlijn NIS2. Dat betekent voor u en uw organisatie een stapje extra plus een verhoogd risico op controle en boete.  

Wat houdt deze aankomende wetgeving nu precies in en wat betekent het voor uw organisatie? Waarmee kunt u nu al aan de slag om uw bescherming te verbeteren en op tijd compliant te zijn?

Wij willen u bijpraten en op gang helpen. Op een praktische manier en passend voor zowel grote als kleine organisaties.

Meld u hier aan

29 november 2023

Online

Webinar: de nieuwe Europese cybersecuritywet
De Network and Information Security Directive (NIS2) verplicht organisaties om passende maatregelen te nemen om de beveiliging van hun netwerk- en informatiesystemen te waarborgen. De NIS2 wordt momenteel vertaald naar Nederlandse wetgeving. Veel organisaties in Nederland zullen eind 2024 deze nieuwe wetgeving moeten gaan implementeren. Het gaat daarbij niet alleen om organisaties die vallen onder essentiële en belangrijke entiteiten, zoals (delen van) de overheid en de zorgsector, maar ook organisaties die daarmee samenwerken. 

Binnen het kader van NIS2 is het namelijk essentieel dat bedrijven aandacht besteden aan ketensecurity en ervoor zorgen dat ook leveranciers en partners voldoen aan de beveiligingsvereisten die in de richtlijn zijn vastgesteld. Deze vereisten roepen echter veel vragen op.  

Waarover praten we jullie bij?

Op dit moment is nog niet alles bekend over de doorvertaling van de NIS2 naar Nederlandse wetgeving. Wij vinden het belangrijk u op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen en u voor te lichten over maatregelen die u nú al op korte termijn en binnen de aankomende kaders kunt nemen om uw organisatie digitaal veiliger te maken. Tijdens het webinar geven wij ook een toelichting op een aantal belangrijke thema’s, waaronder de zorgplicht, meldplicht, registratie en toezicht.
Het webinar wordt verzorgd door Wilco Brouwers en Maarten Buitink, als director verbonden aan Baker Tilly en beiden ervaren in cyberweerbaarheid, zowel wat betreft implementatie als toezicht. Het webinar is gepland op 29 november van 16.00 uur – 17.00 uur.

Het webinar is interactief en als deelnemer heeft u de gelegenheid om vragen te stellen.

Bekijk ook deze evenementen

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief