PUM

Een PUM-expert is een vrijwilliger die al een tijdje meeloopt op de werkvloer en die zijn/haar ervaring en expertise kosteloos ter beschikking stelt voor projecten in ontwikkelingslanden of opkomende markten. Collega Jan Kalisvaart is sinds enkele jaren PUM-expert.

“Naast mijn werk als senior manager AA werk ik als PUM-expert aan diverse projecten. Na projecten in Suriname en Indonesië, houd ik mij momenteel bezig met een langdurig programma in Cambodja. De doelstelling van dit programma is het verbeteren van de audit kwaliteit in Cambodja. De Cambodjaanse NBA, KICPAA genaamd, is momenteel aspirant-lid van de IFAC, de International Federation of Accountants. Om full-member te kunnen worden moeten zij voldoen aan de normen die vastgesteld zijn door de IFAC. Om dit voor elkaar te krijgen helpen wij hen bouwen aan een stelsel van kwaliteitsbeheersing en –borging. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle betrokkenen accountants getraind worden in het uitvoeren van kwaliteitsreviews. In heel Cambodja werken 275 accountants bij in totaal ongeveer 60 individuele kantoren. Ook Baker Tilly heeft er een kantoor (Baker Tilly Malaysia heeft een vestiging in Phnom Penh, Cambodja). Het vrijwilligerswerk dat ik doe als PUM-expert geeft mij veel energie en voldoening. Het is elke keer weer boeiend om te zien hoe wij met onze Nederlandse kennis en ervaring ondernemers in het buitenland kunnen stimuleren om hun bedrijfsprocessen verder te verbeteren. PUM is mij op het lijf geschreven.” 

PUM is met regelmaat op zoek naar accountants en controllers die hun wijsheid willen delen voor bloeiende bedrijven en betere leefomstandigheden. Ook PUM-expert worden? Kijk voor meer informatie op https://www.pum.nl/nl