Werk mee aan ons onderzoek naar gebruik ISMS

Per 1 januari 2020 is de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) van kracht. Daarmee is de rol van CISO binnen de organisatie van informatiebeveiliging een meer adviserende en monitorende rol geworden. De BIO legt namelijk sterke nadruk op risicomanagement en het verankeren van verantwoordelijkheden ‘in de lijn’ waar het om informatiebeveiliging gaat. In de praktijk betekent dit dat verantwoordelijkheden en taken bij lijnmanagers en bijvoorbeeld functioneel beheerders worden belegd.

In deze meer strategische rol van de CISO is het cruciaal om inzicht te hebben in de status van verschillende acties en taken op het gebied van informatiebeveiliging. Dit inzicht draagt bij aan de beheersbaarheid van informatiebeveiliging in de gehele organisatie. Als CISO kun je kiezen voor een Information Security Management System die ondersteunt bij deze nieuwe rol.

Onderzoek naar gebruik ISMS

Omdat de huidige markt van tooling voor ISMS en GRC zeer divers is, doet Baker Tilly onderzoek naar de ervaringen van gemeenten, waterschappen en veiligheidsregio’s met deze tools. Wij willen inzichtelijk maken welke verwachtingen er leven bij de ondersteuning van deze tooling en hoe ISMS en GRC in de praktijk gebruikt wordt.

Werk mee aan ons onderzoek

Beantwoord onze vijf vragen en laat weten wat tooling voor ISMS en GRC voor uw organisatie betekent. Zo helpt u  ons om deze inzichten in uw sector boven tafel te krijgen. Het invullen van de vragenlijst kost niet meer dan twee minuten.

Benieuwd naar de uitkomsten?

Laat uw gegevens achter en wij delen de uitkomsten van dit onderzoek met u. Zo kunt u uw eigen antwoorden benchmarken met de ervaringen van andere gemeenten.

In het kader van informatieveiligheid

De antwoorden op uw vragen worden anoniem verwerkt. Wij verwerken alleen de contactgegevens die u achterlaat als u de uitkomsten van het onderzoek wilt ontvangen.