17 september 2019 Ondernemerscollege

Ondernemerscollege still 2

Baker Tilly nodigt u van harte uit om op 17 september 2019 het ondernemerscollege in de Desmet Studio’s in Amsterdam bij te wonen. Als goede relatie van Baker Tilly bieden wij u een interactieve avond met drie korte colleges van tech-ondernemer Jim Stolze, imagodeskundige Zabeth van Veen en geluksexpert Thijs Lindhout én een interview met e-commerce ondernemer (op slippers) Bas Urlings van o.a. DisQounts International. Onder leiding van host Maarten Bouwhuis krijgt u volop de gelegenheid tot vragen stellen.

Interview met Bas Urlings

Bas Urlings start al tijdens zijn studie met een eigen bedrijf. Het blijkt de eerste in een reeks van succesvolle internetbedrijven te zijn. Bas wil echter meer, de behoefte aan vrijheid en voldoening overheersen. Om zeker te weten dat hij alles uit het leven haalt, besluit hij met zijn vrouw een wereldreis te maken. Gedurende de twee jaar dat hij op reis is, vertrouwt hij zijn bedrijf toe aan een manager. De wereldreis laat Bas inzien dat het bedrijf niet van hem afhankelijk is, waardoor hij kiest meer vrijheid in zijn leven in te bouwen, zonder te stoppen met een succesvol e-commerce ondernemer te zijn. Maarten Bouwhuis gaat met Bas Urlings in gesprek over hoe hij dat voor elkaar krijgt. Een ondernemerscollege over een 4-urige werkweek, leren loslaten en durven delegeren.

Jim Stolze - Techondernemer

Volgens Jim Stolze zijn veel organisaties data rich en information poor. Data verzamelen is hot, maar veel belangrijker is de vraag welke informatie en inzichten die data genereert. Artificial intelligence helpt om die slag te maken. Jim Stolze laat in zijn ondernemerscollege zien wat er bij komt kijken om met AI aan de slag te gaan. Waar begin je? Wat is er voor nodig? Een college over hoe u de data binnen uw organisatie waarde geeft. AI verdient volgens Jim namelijk veel meer dan alleen een discussie over slimme robots die ons werk overnemen…

Zabeth van Veen - Imagodeskundige

Geen tweede kans voor een eerste indruk. Imagodeskundige Zabeth van Veen laat in het ondernemerscollege zien dat de eerste drie seconden bij een eerste ontmoeting bepalend zijn voor de indruk die je bij iemand achterlaat. Onderzoek wijst namelijk uit, dat we in die drie seconden ons oordeel al klaar hebben. Hoe werkt dat in ons brein? Welke factoren hebben invloed op dat oordeel? En hoe zorg je dat je geen tweede kans nodig hebt, maar gelijk de juiste indruk achterlaat? Zabeth geeft een aantal handige tips. 

Thijs Lindhout - Geluksexpert

Nadat hij een seminar bijwoonde gooide Thijs op zijn 21e het roer om. Hij verliet zijn ‘zesjes’ leven en ging op zoek naar geluk. Veel seminars en goeroes verder besloot Thijs zijn gloednieuwe inzichten te combineren met zijn droom om op het podium te staan. Inmiddels heeft Thijs een zeer succesvolle podcast 100% Inspiratie (met 1 miljoen volgers), interviewde hij 140 bekende Nederlanders over geluk en toert hij door het land met de 100% Inspiratie Show. Op humoristische wijze deelt Thijs’ in dit ondernemerscollege de waardevolle lessen die hij leerden (met vallen én opstaan) in de zoektocht naar geluk…

Uw host: Maarten Bouwhuis

Maarten Bouwhuis is bekend als presentator van BNR In Bedrijf. Eerder presenteerde hij de BNR-programma’s Gangmakers, De Opvolger, Groeihelden, The Next Step, de BNR Klantenshow en de FD Gazellen-awards. Wekelijks staat hij op het podium als dagvoorzitter en debatleider, waar hij dankzij zijn brede interesse en inhoudelijke kennis altijd scherp is in zijn vraagstelling.

Programma

17.00 – 18.15 uur    Inloop en ontvangst met hapje en drankje
18.15 – 19.00 uur    Ondernemerscollege deel II met de colleges van Jim Stolze en Zabeth van Veen
19.00 – 19.45 uur    Pauze met walking diner
19.45 – 20.30 uur    Ondernemerscollege deel II met Marco Aarnink en het college van Thijs Lindhout
20.30 – 21.30 uur    Netwerkborrel

Meer informatie

Heeft u vragen over het ondernemerscollege van 17 september in Amsterdam? Stuur uw vraag dan naar event@bakertilly.nl