Kennissessie ontslagrecht

U krijgt als werkgever vroeg of laat te maken met het ontslag van een medewerker. Weet u hoe u zoiets moet aanpakken? Weet u ook dat iedere ontslagprocedure anders is? Er is namelijk verschil of u een medewerker ontslaat vanwege bedrijfseconomische redenen, vanwege een arbeidsconflict of na langdurige ziekte. De reden van ontslag bepaalt uiteindelijk welke vervolgstappen u moet nemen. Dan is het prettig als u weet welke rechten en plichten u heeft als werkgever.

Tijdens deze kennissessie maken wij inzichtelijk welke opties er zijn én geven wij advies over de stappen die gezet moeten worden bij ontslag. Wat komt er kijken bij een ontslag op bedrijfseconomische gronden (afspiegelingsbeginsel, transitievergoeding, onderbouwing). Wat is er nodig aan dossieropbouw alvorens u afscheid kunt nemen van een niet-functionerende werknemer? En hoe zit het met het ontslag van een langdurig zieke werknemer, bent u nog steeds de transitievergoeding verschuldigd? Welke rechten heeft u als werkgever? Heeft u voldaan aan uw plichten?

Opzet kennissessie

Tijdens de kennissessie is er, naast de theorie, ook veel ruimte voor interactie en de behandeling van uw eigen praktijkvragen.

Datum: Er staan op dit moment geen trainingen gepland. Heeft u interesse in deze training? Neem dan contact op met Employment Advisory
Kosten: € 295 per deelnemer
Docent: Mr. Nienke Lemmink is senior arbeidsrechtjurist bij Baker Tilly Employment Advisory en ondersteunt werkgevers en HR managers al jaren bij het beantwoorden en begeleiden van alle voorkomende arbeidsrechtelijke vraagstukken.

Inschrijven voor dit evenement

  •  *
  •  *
  • 012-3456789
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  • Op al onze cursussen en trainingen zijn de Algemene Voorwaarden voor Cursussen van Baker Tilly Berk N.V. (PDF) van toepassing. Let op: u kunt tot 14 dagen voor de cursusdatum kosteloos annuleren. Tot 24 uur van tevoren kunt u een andere persoon aanwijzen die zonder bijkomende kosten in uw plaats deelneemt aan de cursus.