Ondernemerscollege 19 maart 2019

_Ondernemerscollege home.jpg

Het ondernemerscollege van Baker Tilly staat garant voor korte boeiende colleges van de meest inspirerende sprekers van Nederland. Als goede relatie van Baker Tilly kunt u de opnames van deze colleges bijwonen. Op dinsdag 19 maart 2019 geven in de Desmet Studio’s in Amsterdam de volgende sprekers college:

Arend Jan Boekestijn – Brexit: wat staat ondernemers te wachten?

De chaos kan niet groter. Theresa May lijkt voor een bijna onmogelijke opdracht te staan om het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie uit te leiden. De geplande uittreding op 29 maart komt echter rap dichterbij waardoor de onzekerheid voor veel organisaties, ook in Nederland, alleen maar toeneemt. Arend Jan Boekestijn neemt u mee in dit complexe dossier en laat u zien wat de gevolgen zijn voor Nederland en voor onze handelsrelatie met het Verenigd Koninkrijk. Een ding is zeker: zakendoen met de Engelsen wordt straks een stuk gecompliceerder. 

Arend Jan Boekestijn is historicus aan de Universiteit Utrecht en schrijft als buitenlandcolumnist voor Elsevier. Samen met Rob de Wijk presenteert hij bij BNR het programma Boekenstijn en de Wijk.

Job Boersma – Body language in the boardroom

Non-verbaal geven mensen allerlei signalen af. Het gezicht is een belangrijke bron van dit soort signalen, die ook wel micro-expressies worden genoemd. Ze geven waardevolle informatie over hoe iemand zich echt voelt. Als u die micro-expressies van uw gesprekspartner weet te duiden, levert dat een voordeel op tijdens bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken, onderhandelingen of in een conflictsituatie. Job leert u in dit college meer over het herkennen en interpreteren van ‘body language’. En nog interessanter: hoe te gebruiken in de dagelijkse praktijk. 

Psycholoog Job Boersma specialiseerde zich in emoties en micro-expressies en past die kennis toe in zijn trainingen en coaching rondom strategische gespreksvoering. 

Guido Berben – Waarom Tikkie zo’n succes is

'Stuur maar een Tikkie’ is inmiddels een begrip. Ruim 4,5 miljoen Nederlanders gebruiken vanwege het gemak en de snelheid de betaalapp van de startup van ABN AMRO om onderling af te rekenen. Andere banken volgden met een vergelijkbare functie en zo kreeg de digitalisering van het private betalingsverkeer een enorme boost. Tikkie slaat nu ook z’n slag in het zakelijke betalingsverkeer. Guido Berben geeft tijdens zijn college een kijkje in de keuken van Tikkie. Hoe kwam de betaalapp tot stand en tot waar reiken de ambities?

Guido Berben is bij ABN AMRO verantwoordelijk voor Tikkie voor bedrijven.

Danielle Braun – Hoe neem je besluiten in je bedrijf zonder verliezers?

‘Ik hoop dat we het snel eens worden.’ Als dit het uitgangspunt is om tot overeenstemming te komen, sluit je als organisatie veel uit. Danielle Braun ziet grootse mogelijkheden voor organisaties die juist alle kennis, wijsheid, meningen en netwerken van de groep meenemen in hun besluitvorming. In haar ondernemerscollege laat Danielle zien hoe je als leider de wijsheid van het collectief benut. Hoe je zorgt dat alle standpunten aan bod komen waardoor beslissingen echt breed gedragen worden.

Danielle Braun is corporate antropologe en reist om te leren van rituelen en omgangsvormen uit verre landen en hoe die kunnen helpen in de corporate tribes. Danielle verzorgde al eerder een ondernemerscollege.

 

Tim Burggraaf – Waarom we anders tegen ons pensioen aan moeten kijken

Een goede pensioenregeling wordt soms als belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde gezien. Het is tenslotte de spaarpot voor later, voor het realiseren van dromen als het werkende leven erop zit of wordt afgebouwd. Tegelijkertijd is de motivatie van mensen om met hun financiële toekomst bezig te zijn laag, evenals het vertrouwen in de industrie en het onderwerp wordt enorm saai gevonden. Met als gevolg dat het onderwerp liever wordt gemeden. Volgens Tim Burggraaf van Korn Ferry moet zowel de vorm van als de wijze waarop pensioen wordt aangeboden veranderen. Zeker als we ook de jonge generatie medewerkers willen voorbereiden op een financieel financiële toekomst. Dat kan al gebeuren, dus ook zonder het pensioenakkoord waar sociale partners maar niet uitkomen. Tim levert zijn bijdrage door een college over pensioen te verzorgen, dat alles behalve saai is.

Tim Burggraaf geeft namens Korn Ferry Hay Group organisaties advies over rewards & benefits.   

 

 

Programma

Vanaf 17.00 uur inloop
18.15 uur – Start opnames ondernemerscollege
19.30 uur – Pauze (incl. walking diner)
20.15 uur – Vervolg opnames ondernemerscollege
21.00 uur – Netwerkborrel
22.00 uur – Einde  

Aanmelden

Interesse om de opnames bij te wonen? Neem dan contact op met uw adviseur bij Baker Tilly. Voor inspiratie kunt u kijken op het ondernemerscollege.