Nieuwe overname voor familiebedrijf GMB

De bouwer GMB uit Opheusden heeft per 18 september 2020 alle medewerkers, activa en activiteiten van Van der Wiel Biogas overgenomen van het moederbedrijf Van der Wiel Holding. De overname past uitstekend binnen de buy and build-strategie van GMB, een strategie waar Baker Tilly Corporate Finance sinds 2018 bij betrokken is.

GMB – Een veelzijdig Nederlands familiebedrijf

GMB is een Nederlands familiebedrijf met circa 450 medewerkers en 180 miljoen euro omzet. Sinds de oprichting in 1963 is GMB uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf. Het familiebedrijf heeft vele specialismen in huis die onderverdeeld kunnen worden in de categorieën: waterveiligheid, waterkwaliteit, bio-energie en industriële bouw & infra. GMB bedient een breed scala aan marktgroepen waaronder waterschappen, industrie, drinkwaterbedrijven gemeenten en Rijkswaterstaat. De bouwer realiseert en renoveert onder meer dijken, haventerreinen, rioleringen, gemalen, waterzuiveringsinstallaties Het slib van rioolwaterzuiveringsinstallaties wordt verwerkt in eigen fabrieken.

Over Van der Wiel – Een geschikte partij voor Van der Wiel Biogas

Van der Wiel Biogas komt voort uit het familiebedrijf Van der Wiel, een bedrijf met circa 175 medewerkers en 60 miljoen euro omzet. Van der Wiel Biogas is leverancier van en onderhoudt complete biogasinstallaties voor de industrie, bedrijven en het waterschap.

De overname van Van der Wiel Biogas past in de buy and build-strategie van GMB. GMB wil middels deze strategie minder afhankelijk worden van opdrachtgevers uit de publieke sector. GMB zoekt overnamekandidaten die voornamelijk industriële opdrachtgevers bedienen om zo meer spreiding te realiseren in het type opdrachtgevers. GMB ziet door de overname van Van der Wiel Biogas op de lange termijn goede kansen op het gebied van de energietransitie. Bovendien passen de activiteiten en kennis van de medewerkers van Van der Wiel Biogas uitstekend bij de activiteiten, ambities en strategie van GMB. De onderhoudscontracten van Van der Wiel Biogas en de deels overlappende opdrachtgevers van beide organisatie bieden de kans tot het aanbieden van een integrale dienstverlening. De activiteiten van Van der Wiel Biogas worden ondergebracht Bij GMB Services onder de naam GMB Gastechnieken.

Baker Tilly Corporate Finance – Trots op het partnerschap met GMB

Gedurende het overnameproces is GMB bijgestaan door Willem Jan Bittink (Senior Manager) van Baker Tilly Corporate Finance. Baker Tilly is al geruime tijd als adviseur betrokken bij GMB. De samenwerking komt voort uit de goede relatie die door de jaren is opgebouwd met GMB. Eerder werd eind 2019 Insituform® Nederland overgenomen. Insituform® Nederland is gespecialiseerd in leidingrenovatie. Door de overname is GMB marktleider geworden in Nederland op het gebied van leidingrenovatie door middel van relining.

Vragen

Speelt voor uw bedrijf een soortgelijke vraag of overweegt u uw bedrijf te verkopen of een bedrijfsovername te doen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.