'Gouden predicaat' voor Baker Tilly Berk in SBR-ketentest

De vijfde editie van de Integrale Ketentest voor SBR Banken is 4 november afgesloten met de uitreiking van 23 predicaten aan intermediairs, drie predicaten aan softwareleveranciers en zo’n vijfhonderd testrapportages die zijn aangeleverd en beoordeeld. Dat meldt SBR Banken. SBR Banken reikt predicaten uit aan intermediairs en softwareleveranciers die hebben aangetoond een aantal kredietrapportages van voldoende kwaliteit – zowel in technisch als inhoudelijk opzicht – via SBR te hebben aangeleverd bij ABN Amro, ING en Rabobank.

Predicaten zijn er op 4 niveaus: Brons, Zilver, Goud en Platina. Baker Tilly Berk mocht het gouden predicaat (set van 500 berichten succesvol aangeleverd en minimaal één jaar in productie) in ontvangst nemen.

Integrale ketentest

De integrale ketentest werd door het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC) georganiseerd voor intermediairs en softwareleveranciers om proactief ervaring op te doen met SBR Banken. Omdat SBR per 1 januari 2017 verplicht wordt, is het volgens FRC belangrijk "om alles goed te hebben opgetuigd. Gedurende de testfase hebben intermediairs, softwareleveranciers en het FRC de kans gehad om de punten daarvoor op de i te zetten".

Verder meldt het FRC nog een aantal inzichten van de deelnemers:

  • Door slim om te gaan met werkprocessen, vermindert de druk van informatieverzameling bij kredietbeoordeling. Daarnaast helpt dit vaak ook bij het reguliere jaarwerk.
  • SBR-reports kunnen beter passen bij de benodigdheden van specifieke klanten en specifieke transacties. Daartoe zal het FRC kijken naar de validaties, en waar mogelijk minder diepe dataverzameling toestaan.
  • Toelichtingen blijven belangrijk. Zowel voor bijvoorbeeld grote kredietaanvragen die individueel worden beoordeeld, als in het geval van uitval in bankprocessen omdat het report signalen geeft aan een bank.

Lees het gehele bericht op de website van accountant.nl.

Bron: accountant.nl