Financiële administratie

Accountancy - Financiële administratie.jpg

U bent vaak veel tijd kwijt aan het verwerken van facturen, het corrigeren van boekingen of het handmatig aansluiten van het ene op het andere administratieve proces. Bovendien is actuele rapportage niet op tijd/volledig voor handen. U weet dat het slimmer, sneller en efficiënter kan. Maar hoe? Welke aandachtspunten zijn er als u uw financiële administratie wilt optimaliseren?

Een geoliede financiële administratie

Een slimme financiële administratie levert u als ondernemer verschillende voordelen op:

  • Besparing arbeidskosten
    Correcties, handmatige acties en de verwerking van facturen door u of uw medewerker(s) zijn erg arbeidsintensief. Met een perfecte en geautomatiseerde administratie bespaart u (arbeids)tijd en dus geld.
  • Controle en inzicht
    Een administratie die altijd is bijgewerkt zorgt voor controle en grip op uw bedrijfsvoering. Zo kunt u actuele managementinformatie uit uw financiële administratie halen, waarmee u snel én onderbouwd kunt bijsturen. Bijkomend voordeel is dat u zo uw bank en de Belastingdienst ook altijd tijdige en juiste rapportages en aangiftes kunt aanleveren. Dat geeft rust.
  • Kansen om uw rendement te verhogen
    Vooruitgang begint met inzicht. Als u nauwkeurig uw financiële prestaties volgt, levert dat u inzicht op in uw kosten, uw opbrengsten, uw klanten en uw kasstromen. Daaruit wordt duidelijk waar de kansen liggen om uw rendement te verhogen. Bijvoorbeeld door scherper te sturen op vaste kosten of voorraden, of door uw inspanningen op bepaalde rendabele markten te intensiveren.

Beproefde aanpak

Wilt u ook een perfecte administratie, maar ontbreekt het u aan tijd of kennis? Schakel dan de expertise van onze ervaren adviseurs in om u snel én goed door de volgende stappen heen te loodsen:
Stap 1: Zorg allereerst voor een adequate inrichting van uw financiële administratie.
Stap 2: Bepaal vervolgens waar maximale efficiency te behalen valt door de inzet van ICT-tools.
Stap 3: Regel ten slotte dat uw financiële administratie u voorziet van real-time stuurinformatie.
Met deze beproefde aanpak hebben wij in de afgelopen jaren een groot aantal bedrijven ondersteund in het realiseren van een adequate bedrijfsvoering. Graag helpen wij ook uw onderneming verder.

Stap 1: Opzet van een perfecte online administratie

Wij zorgen ervoor dat de verschillende administratieve processen, zoals inkoop, verkoop, betalingen en voorraden, naadloos op elkaar aansluiten. Wij stroomlijnen uw administratie en zetten deze op in/over naar het online boekhoudpakket  Exact Online. Zo ontstaat een perfecte online administratie met een optimale interne beheersing.

Stap 2: Automatische verwerking met ICT-tools

Vervolgens is er veel tijdwinst te realiseren door de administratie waar mogelijk te automatiseren. Denk hierbij aan de Scan & Herken software  van Newviews, waarmee facturen automatisch worden verwerkt, zowel voor inkomende als uitgaande facturen. Onze adviseurs hebben veel kennis van de werking en implementatie van deze en andere actuele slimme ICT-tools om uw administratie verder te automatiseren.

Stap 3: Grip door actuele stuurinformatie

Een perfecte, geautomatiseerde online administratie biedt kansen om een stap verder te gaan. Gebruik uw financiële prestaties als een kompas voor de toekomst. Wij richten rapportages zó voor u in, dat u concrete inzichten krijgt waarmee u uw onderneming vooruit kunt helpen. U krijgt de beschikking over relevante real-time dashboards in onze online tool Vision Planner.

Financiële administratie zoals u het wilt

Is het nu niet het juiste moment om uw financiële administratie grondig aan te pakken? U kunt er dan voor kiezen om (delen van) de administratie en/of het samenstellen van de jaarrekening uit te besteden. Houd in handen wat u wilt, en wij doen de rest. Ook uw salarisadministratie of uw belastingaangifte regelen wij desgewenst voor u. Goed, snel en tegen een aantrekkelijke prijs.

Baker Tilly is een deskundig accountants- en advieskantoor met veel ervaring in het realiseren van een adequate bedrijfsvoering bij mkb-ondernemingen. Wij bieden niet alleen een perfect geautomatiseerde administratie en handige rapportages. Daar bovenop kunt u rekenen op helder en duidelijk advies om uw onderneming steeds een stap verder te brengen. Uw eigen adviseur neemt graag de tijd om uw cijfers en de ontwikkelingen in de markt met u te bespreken. Samen vertalen wij deze inzichten naar concrete, realistische acties om de grip op uw bedrijfsvoering te verbeteren en snel te reageren op ontwikkelingen in de markt.

De jaarrekening met één druk op de knop

Een bijkomend voordeel van een perfecte administratie is dat het samenstellen van de jaarrekening  heel gemakkelijk wordt. De administratieve processen zijn immers zo goed op elkaar afgestemd en bijgewerkt, dat fouten en correcties achteraf tot een minimum worden beperkt. Uiteraard bent u voor het samenstellen van de jaarrekening bij Baker Tilly ook aan het juiste adres.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over financiële administratie? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.