Prinsjesdag 2019

Prinsjesdag 2019 - Binnenhof

Prinsjesdag 2019 is een feit. Het kabinet presenteerde dinsdag 17 september de belastingplannen voor 2020. Welke (fiscale) maatregelen worden genomen? En nog belangrijker: wat zijn de gevolgen hiervan voor u? Op deze pagina leest u alles over Prinsjesdag 2019.

De derde dinsdag in september staat traditioneel in het teken van de Rijksbegroting en de Miljoenennota. Staatssecretaris Snel van Financiën presenteerde op Prinsjesdag aan de Tweede Kamer eveneens het Belastingplan en het wetsvoorstel Overige fiscale maatregelen. Het kabinet wil in 2020 de inkomstenbelasting verlagen en werken lonender maken. Zij zetten daar een lastenverzwaring voor bedrijven tegenover. Dit jaar omvat het Belastingplan ook een pakket aan maatregelen ter ondersteuning van het Klimaatakkoord en een bronbelasting om belastingontwijking en -ontduiking aan te pakken.

Wilt u meer weten over de fiscale plannen van het kabinet voor 2020? Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over Prinsjesdag 2019.   

Let op: De genoemde maatregelen en wijzigingen zijn wetsvoorstellen. Pas na goedkeuring door de Eerste en Tweede Kamer zijn deze wetsvoorstellen van toepassing.  

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over belastingadvies? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

rob-loves.jpg
Rob Loves Partner tax advisory T: 06 23 93 41 05