Prinsjesdag 2020

Prinsjesdag 2020 - hoofdpagina

Door corona zag Prinsjesdag 2020 er op veel fronten anders uit. Geen rijtoer met de Glazen Koets en een Troonrede vanuit de Grote Kerk in plaats van de Ridderzaal. Wél bood minister van Financiën Wopke Hoekstra traditiegetrouw de Rijksbegroting en Miljoenennota aan. Ongewijzigd is dan ook dat Baker Tilly voor u in kaart brengt welke (fiscale) maatregelen er door het kabinet gepresenteerd worden.

Overzicht belangrijke voorgestelde maatregelen

De kabinetsplannen hebben als doel groei te stimuleren nu de Nederlandse economie zwaar onder druk staat door de coronacrisis. Veel plannen waren overigens al bekend of zijn wetsvoorstellen die met de plannen op Prinsjesdag geformaliseerd worden. Zoals de steunmaatregelen voor bedrijven die zwaar door corona getroffen zijn. Uit alle voorgestelde maatregelen die voor u van belang kunnen zijn, hebben wij een selectie gemaakt.

Hieronder vindt u ook een aantal maatregelen geselecteerd op specifieke thema’s:

Vragen? Neem contact met ons op!

Wij begrijpen dat de informatie over de nieuwe maatregelen niet direct inzicht geven in consequenties voor u of uw organisatie. Wilt u daar meer over weten? Of heeft u vragen over de maatregelen? Neem dan contact op met uw belastingadviseur bij Baker Tilly of bel naar een van onze vestigingen bij u in de buurt.

Let op:

  • Wij benadrukken dat bovenstaande geen compleet overzicht is. Meer informatie over alle maatregelen gepresenteerd op Prinsjesdag vindt u op de website van de Rijksoverheid.
  • De genoemde maatregelen en wijzigingen zijn wetsvoorstellen, tenzij anders vermeld. De voorstellen moeten nog worden goedgekeurd door de Tweede en de Eerste Kamer. Let op: De voorstellen kunnen nog wijzigen.

Blijf up-to-date

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over belastingadvies? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.