Bedrijf verkopen of aankopen

Corporate Finance - Bedrijf aan of verkopen.jpg

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom u uw onderneming zou willen verkopen,of (een deel van) een andere onderneming wilt aankopen. Uw reden kan persoonlijk of zakelijk van aard zijn, of een combinatie van beiden. Bijvoorbeeld omdat u geen geschikte opvolger in uw (familie-) bedrijf heeft. Of omdat u wilt uitbreiden en groeien. Wat de reden ook is, een aan- of verkoop is altijd een bijzonder moment voor u als ondernemer.

Impact fusie-en overname proces 

Ongeacht of u wilt kopen of verkopen, wij weten welke impact fusie- en overnameprocessen hebben op u als ondernemer – zowel op emotioneel als zakelijk vlak – en wat de gevolgen zijn voor bijvoorbeeld uw werknemers, klanten en andere belanghebbenden. Door onze uitgebreide ervaring met ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf begrijpen we welke aspecten er bij een dergelijk traject komen kijken en met welke vraagstukken u als ondernemer te maken kunt krijgen. Op alle vlakken, bijvoorbeeld prijsvorming, financiering, waardering, overname condities en - contracten kunnen wij u adviseren. 

Management buy-out

Management buy-outs (MBO's) komen de laatste jaren steeds vaker voor. Als alternatief voor verkoop aan een ander bedrijf, of omdat er geen opvolging is vanuit de familie. Het tegenovergestelde is ook mogelijk; een management buy-in (MBI) ontstaat wanneer managers (of een manager) van buiten de organisatie het bedrijf kopen.

MBO’s en MBI’s zijn bijzondere transactievarianten, voor zowel de koper als verkoper. De financiering van een MBO of MBI is vrijwel altijd gecompliceerd, omdat de financiële middelen vaak ontoereikend zijn. Wij hebben hier goede oplossingen voor, die zich in het verleden al meerdere malen hebben bewezen.

Onze adviseurs begeleiden jaarlijks een groot aantal transacties. Wij werken met een zeer ervaren gespecialiseerd team van adviseurs, die u in het gehele traject begeleiden. Hierbij streven wij naar een optimaal resultaat voor alle belanghebbenden. Met onze persoonlijke aanpak, kennis van de markt en internationale netwerk hebben we alles in huis om tot een succesvolle transactie  te komen. Daar kunt u op vertrouwen.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over een bedrijf verkopen of aankopen? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Willem Jan Bittink.jpg
Willem Jan Bittink Senior manager Corporate Finance T: 06 52 58 65 63