Businessplan

Corporate Finance - Businessplan.jpg

Succesvolle ondernemers zijn continu bezig met het maken van nieuwe plannen. Zo zorgen zij ervoor dat hun producten en diensten blijven aansluiten bij de behoeften van klanten. En dat de continuïteit en winstgevendheid van hun onderneming gewaarborgd is. Wat deze ondernemers gemeen hebben? Zij begonnen allen bij de basis: een betrouwbare analyse van uw businesscase. Want dat beantwoordt de commerciële hamvraag: zit de markt te wachten op uw (nieuwe) producten en diensten?

Van businesscase naar businessplan

Of het nu gaat om de introductie van een nieuw product, internationale uitbreiding of het aanboren van een nieuwe doelgroep: het is belangrijk om te weten of uw plannen haalbaar zijn. Een eerste stap daarin is het analyseren van uw businesscase. Daarna volgt een vertaling van uw businesscase naar een overtuigend en onderbouwd businessplan. Want vaak heeft u steun van anderen nodig, zoals medewerkers, commissarissen, investeerders of financiers.

Kernvraag businessplan

Zijn uw producten voldoende onderscheidend ten opzichte van de concurrentie? Door markt- en klantonderzoek kan deze vraag beantwoord worden. De volgende vraag is of u ook in staat bent om de plannen te realiseren: heeft u de juiste medewerkers aan boord, de beste toeleveranciers en is uw organisatie ingericht op verdere groei? En tot slot: welk verdienmodel hanteert u en hoe blijven de kosten beheersbaar?

Onze opdrachtgevers hebben succesvol financiering aangevraagd, investeerders overtuigd om te participeren of steun verworven van interne belanghebbenden met een businessplan dat wij met hen gemaakt hebben. Wilt u dat ook? Neem dan vrijblijvend contact op met Barend van de Kraats.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over een businessplan? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

lorijnvanleersum.jpg
Lorijn van Leersum Partner Corporate Finance T: 06 24 23 14 13