Jos America

Baker Tilly Corporate Finance heeft Jos America begeleid in het due diligence proces voorafgaand aan de verkoop van de onderneming aan Ottobock.

“Per 10 januari 2014 neemt Ottobock 100% aandeel in Jos America Machines. Door deze bundeling van krachten op het vlak van ontwikkeling, ontwerp en productie zullen Ottobock en Jos America een verder geoptimaliseerd productprogramma met nieuwe, innovatieve oplossingen bieden aan hun relaties.

Jos America is één van de wereldleiders op het gebied van ontwikkeling en productie van machines en werkplaatsinrichtingen voor de technische orthopedie en orthopedische schoentechniek. Het bedrijf is sinds haar oprichting in 1954 gestaag gegroeid tot een wereldwijde speler met meer dan 50 werknemers bij het bedrijf in Nieuwkuijk.

OttoBock is wereldwijd het grootste bedrijf op het vlak van hoogwaardige en innovatieve prothesen- en orthesencomponenten, revalidatiehulpmiddelen, neurorevalidatie en medical care. De missie van Ottobock is het verbeteren van de mobiliteit van mindervaliden door innovatieve producten.

Met het samenvoegen van de twee bedrijven timmert Ottobock Planning & Werkplaatsinrichting verder aan de weg als een innovatieve systeemleverancier met een uitgebreid portfolio waaronder uitlijnapparatuur, systemen voor maatneming en High Tech equipment voor orthopedische werkplaatsen en - schoenmakerijen. Het doel is de leidende positie van Ottobock Planning & Werkplaatsinrichting verder uit te bouwen door bundeling van krachten, competenties en een breed internationaal netwerk.”

Lees meer: http://www.ottobock.nl/cps/rde/xchg/ob_nl_nl/hs.xsl/55138.html

Baker Tilly Corporate Finance heeft de verkoper begeleid in het due diligence proces, gezamenlijk met Witraedt Corporate Finance