MAK

Baker Tilly Corporate Finance begeleidt de aandeelhouder van MAK Aandrijvingen B.V. bij de verkoop van de aandelen aan Axel Johnson International AB.

Axel Johnson International uit Zweden neemt het Nederlandse bedrijf in de aandrijftechniek over. MAK, gevestigd in Lelystad, levert aandrijfcomponenten zoals rollenketting, riemen, elektromotoren en reductoren aan de Nederlandse OEM-markt. “Als distributeur voor toonaangevende OEM’s (Original Equipment Manufacturers) is MAK een toegevoegde waarde en heeft een sterke niche positie ontwikkeld”, zegt Ola Sjölin, Managing Director van International Solutions. "MAK zal een fantastische aanvulling zijn op onze bestaande activiteiten in de Nederlandse markt en een belangrijk onderdeel vormen van onze ambitie om door te groeien binnen het segment van de mechanische aandrijftechniek. Ik verheug me erop om samen met het bestaande management MAK te ontwikkelen".

MAK, opgericht in 1926, is een gevestigde leverancier van aandrijftechniek op de Nederlandse markt. De concurrentiepositie van MAK is gebaseerd op een hoog serviceniveau en de mogelijkheid om geoptimaliseerde aandrijfoplossingen te bieden. Het is het resultaat van een efficiënte logistiek, nauwe samenwerking met leveranciers en kwaliteitsproducten in combinatie met technische expertise. Met 36 werknemers is de totale jaaromzet van MAK gemiddeld € 15 miljoen.