Cloud Computing

IT Advisory - Cloud computing.jpg

Redenen voor de overstap naar cloud computing zijn divers: flexibiliteit, kostenbesparingen en altijd en overal kunnen beschikken over data. Wat de reden ook is, het is van groot belang dat u vooraf uw wensen in kaart brengt. En dat alle vragen die tijdens dit proces naar voren komen beantwoord worden. Zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Cloud computing betekent een grote verandering in het ICT-gebruik in uw organisatie. Daar moet u goed op voorbereid zijn.

Cloud computing bespaart kosten en de webbased diensten bieden meer flexibiliteit. De vraag is echter welke ICT-diensten uit de cloud interessant zijn voor uw onderneming. Om die vraag te beantwoorden is het van belang een duidelijk beeld te hebben van uw huidige ICT-organisatie. Onze IT-adviseurs begeleiden het migratietraject naar de cloud van A tot Z aan de hand van een overzichtelijke roadmap.

Stap 1: inventarisatie

Wij helpen u bij het inventariseren van diverse aspecten die van belang zijn bij het nemen van de juiste beslissingen, alvorens u uw ICT naar de cloud migreert.

Stap 2: IT-strategie

Wilt u internationaal gaan ondernemen? Gaat u uw producten of diensten uitbreiden? Of kiest u voor multichanneling? Uw toekomstplannen bepalen voor een groot deel uw IT-strategie. En daarmee ook de eisen die u aan uw cloud omgeving en-provider stelt. Denk hierbij aan eisen met betrekking tot flexibiliteit bij uitbreiding van het aantal werkplekken, beschikbaarheid en beveiliging van de data.

Stap 3: Migratie naar de cloud

Wij selecteren voor u juiste leverancier en begeleiden het sluiten van de overeenkomst. De laatste stap is de migratie naar de cloud. Wij monitoren of de gewenste functionaliteiten binnen het overeengekomen budget en de afgesproken doorlooptijd worden gerealiseerd.

Uiteraard is ieder vraagstuk uniek. Daarom zijn onze oplossingen altijd maatwerk. Wij doorlopen bewust alle stappen van de roadmap met u. Dit maakt onze aanpak gegarandeerd tot een succes.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date