Data-analyse

IT Advisory - Data-analyse.jpg

Organisaties leggen steeds meer data vast in hun systemen. In de praktijk blijkt veel van deze data niet beschikbaar voor de gebruikelijke rapportages. Data-analyse is echter cruciaal om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren, bij te sturen, uw strategie te toetsen en vooruit te kijken. Het vereist wel iets van de inrichting van uw IT-systemen. Uw systemen moeten de juiste managementinformatie genereren en u moet blind kunnen vertrouwen op die gegevens.

Data-analyse begint met een goede registratie bij de bron. U bepaalt welke (management)informatie u heeft voor een efficiëntere bedrijfsvoering. Wij helpen om die informatiebehoefte te verankeren in uw bedrijfsprocessen. Alleen dan kunnen uw IT-systemen de relevante data genereren.

Data-analyse met betrouwbare informatie

Data wordt alleen bruikbare stuurinformatie als de kwaliteit van de informatie goed is geborgd. Wij maken inzichtelijk welke risico’s uw IT-systeem kent. Vervolgens bekijken we samen met u welke maatregelen u kunt treffen om die risico’s te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Denk bijvoorbeeld aan goed ingestelde autorisaties of het juist gebruiken van instellingen in de IT-systemen, zoals logging van kritische stamgegevens. Met behulp van data-analyse gaan wij vervolgens nog een stap verder. Wij stellen vast of een bepaalde situatie zich ook daadwerkelijk heeft voorgedaan en zo ja, wat het risico is. Wij kunnen bijvoorbeeld analyseren of u alle verkooporders ook daadwerkelijk hebt gefactureerd.

IT-optimalisatie

Wij zien dat niet altijd optimaal gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheden van IT-systemen. Onze ervaring leert dat uit de meeste systemen managementinformatie wel te ontsluiten valt. Wij maken daarom eerst inzichtelijk waar uw organisatie staat, welke zaken op orde zijn en waar verbeteringen mogelijk zijn.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over data-analyse? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

jan-willem-van-essen.jpg
Jan-Willem van Essen Manager IT Advisory T: 06 11 59 30 06