ISAE3402

IT Advisory - IASE3402.jpg

Als service organisatie voert u belangrijke bedrijfsprocessen voor uw opdrachtgevers uit. Om die opdrachtgevers zekerheid te verschaffen over de kwaliteit van uw dienstverlening, kunt u er voor kiezen om een assurance rapport (bijvoorbeeld ISAE3402-rapport), op te stellen en deze te laten beoordelen door een onafhankelijk auditor. Naast een stuk zekerheid richting uw huidige opdrachtgevers is het grote voordeel dat u de kwaliteit van de interne bedrijfsvoering verhoogt en dat uw organisatie zich onderscheidt ten opzichte van de concurrentie.

Er zijn vele vormen van assurance rapportages en andere certificeringen. Denk hierbij aan ISAE3402, de ISO27001-certificering voor informatiebeveiliging of een TPM (Third Party Memorandum). Met een ISAE3402 rapport (SOC 1) kunt u als serviceorganisatie laten zien, dat u maatregelen hebt getroffen om risico’s voor uw opdrachtgevers te beperken. De vraag naar een ISAE3402-verklaring neemt toe. Zeker als het gaat om financiële processen die worden uitbesteed. Steeds vaker moet u bij aanbestedingen kunnen aantonen dat u ‘in control’ bent. Een TPM is vergelijkbaar met ISAE3402, maar met name geschikt voor serviceorganisaties die niet-financiële processen uitvoeren voor opdrachtgevers.

Advies én audit
Wij kunnen u helpen bij het opstellen van de initiële rapportage en het gereed maken van uw organisatie. Zo dient een serviceorganisatie in een ISAE3402 rapport doelstellingen, processen, risico’s en maatregelen in kaart te brengen. Door risico’s zichtbaar te maken kunnen maatregelen getroffen worden om deze risico’s te elimineren of te beperken. Dit is een intensief proces, waarbij ondersteuning door mensen met ervaring tot aanzienlijke efficiency voordelen leidt. Naast advisering om tot een assurance rapport als ISAE3402 te komen, kunnen wij als onafhankelijk auditor voor u een audit uitvoeren die nodig is om het certificaat af te kunnen geven.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date