Woningcorporaties

Het huisvesten van miljoenen mensen in onze samenleving is een uitdagende taak waar u zich als woningcorporatie mee bezig houdt. Zo vraagt het bouwen van betaalbare én duurzame (huur)woningen om enorme investeringen, terwijl uw financiële middelen als woningcorporatie beperkt zijn. Bovendien vraagt het strenge toezicht op woningcorporaties om het verder professionaliseren van uw bedrijfsvoering. De accountants en adviseurs van Baker Tilly helpen u om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Woningcorporaties
Ontdek meer

Baker Tilly doet meer dan alleen het controleren van jaarrekeningen van woningcorporaties. Ook onze belastingadviseurs, vastgoedspecialisten en experts op het gebied van informatiebeveiliging, procesoptimalisatie en data-analyse hebben ruime ervaring in en kennis van uw sector. Of het nu gaat om advies bij investeringsvraagstukken, ondersteuning om te komen tot een gezonde en efficiënte bedrijfsvoering of fiscale advisering

Onze brede dienstverlening aan woningcorporaties

 • Duurzaamheid: ondersteuning bij uw duurzaamheidsopgave
  U draagt als woningcorporatie een belangrijk aandeel in het verduurzamen van de woningvoorraad in Nederland. Onze vastgoedexperts werken graag business cases en diverse scenario’s met u uit om na te gaan wat deze duurzaamheidsopgave betekent voor uw woningcorporatie.

 • Betaalbare woningbouw: juridisch, fiscaal en financieel advies bij bouw of renovatie
  Baker Tilly kan u helpen met de juridische en financiële organisatie van renovatie- of sloop-nieuwbouw projecten. Bovendien maken onze belastingadviseurs graag inzichtelijk wat de fiscale consequenties van uw bouwplannen zijn of adviseren zij over btw-vraagstukken bij vastgoedtransacties.

 • Financiering van uw taken: oplossingen voor uw investeringsopgave
  De zorg voor voldoende betaalbare woningen is een enorme uitdaging vanwege de discrepantie tussen opgaven en middelen. Wij denken graag mee over oplossingen om aan deze uitdaging invulling te geven.

 • In control in een veranderende omgeving: ondersteuning bij risicobeheersing
  U heeft te maken met strenge eisen aan uw interne beheersing, verantwoording en toezicht en die eisen worden steeds verder aangescherpt. Wij helpen u om de risico’s van uw primaire processen inzichtelijk te krijgen, maar bieden ook ondersteuning bij de steeds grotere risico’s rondom bijvoorbeeld bescherming van persoonsgegevens en cybercriminaliteit.

 • Digitalisering en informatievoorziening: deskundig advies over de transitie
  Onze IT-adviseurs kunnen u deskundig advies geven over de digitale transitie. Denk aan advies over informatiebeveiliging, datakwaliteit of de implementatie van nieuwe IT-systemen.

Meer weten? Ik help u graag!

Bent u op zoek naar een betrouwbare adviseur met kennis en ervaring in uw sector? Neem dan contact op met mij!

Robert Buitenhuis.jpg
Robert Buitenhuis Partner audit T: 06 11 32 70 32