Toekomstbestendige strategie

Zorg - Nu voor morgen.jpg

Is uw zorgorganisatie klaar voor de uitdagingen van morgen? De ontwikkelingen in de zorg zijn dynamisch. U wordt continu uitgedaagd om goede zorg te leveren én gelijktijdig te anticiperen op de ontwikkelingen die op u afkomen. Dat vraagt om een helder kompas naar de toekomst en een slagvaardige inrichting en besturing van uw organisatie.

Toekomstbestendige strategie

U ziet de ontwikkelingen die op uw organisatie afkomen, maar welke zijn nu het meest impactrijk voor u? U ziet kansen, maar zijn ze dat ook echt? Verder specialiseren of juist uw zorgportfolio verbreden? Samenwerken of fuseren? Hoe zijn de marktkansen en wat doen uw concurrenten? Hoe ontwikkelt de demografie zich? Wij helpen u graag aan antwoorden op deze vraagstukken. Antwoorden die u helpen nog beter koers te bepalen naar een bestendige toekomst voor uw organisatie.

Samenwerking in de zorg

Samenwerken of fuseren is een zeer actueel strategisch vraagstuk voor veel zorgorganisaties. Het klinkt eenvoudig, maar samenwerken of fuseren kan complex zijn en verborgen risico’s met zich meebrengen. Besteed daarom vooraf de benodigde tijd en aandacht aan een zorgvuldige afweging van alle implicaties en maak een solide haalbaarheidsstudie. Lees meer over het nut van een gefaseerde aanpak bij samenwerking of fusie in onze brochure.

Checklist succesvolle samenwerking in de zorg

Baker Tilly heeft daarnaast een handige checklist opgesteld, waarmee u kunt nagaan of u een aantal belangrijke aspecten van samenwerking of fusie binnen de zorg goed in het vizier heeft. Klik hier voor de ‘Checklist succesvolle samenwerking in de zorg’.

Slagvaardige besturing

Het implementeren van een toekomstbestendige strategie vraagt om een slagvaardige besturing en inrichting van uw organisatie. Daarmee kunt u effectief, snel en flexibel inspelen op de kansen en ontwikkelingen om u heen. Maar welke onderdelen van uw besturingsmodel moeten dan precies worden aangepast? Hoe kan de wendbaarheid worden vergroot? Hoe kan uw organisatie op een beheerste manier overgaan naar zelforganisatie? De specialisten van Advisory Healthcare ondersteunen u graag met de inrichting hiervan.

Duurzame bedrijfsvoering

Een toekomstbestendige strategie heeft ook impact op uw bedrijfsvoering. Zijn uw processen efficiënt ingericht? Kunt u sturen op financiële én kwaliteitsindicatoren? En, zijn de informatie dashboards volledig, actueel en betrouwbaar? Wij helpen u met het ‘slim organiseren’ van uw bedrijfsvoering.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over nu voor morgen? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

gertjan-postma.jpg
Gertjan Postma Senior Manager Business Advisory T: 06 52 76 56 44