Landendesk Oekraïne

Internationaal ondernemen - Landendesk - Oekraine.jpg

Met haar 45 miljoen inwoners is Oekraïne een interessante afzetmarkt. Zo biedt ‘de graanschuur van Europa’ interessante mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven in sectoren als agrifood en tuinbouw. In een aantal andere sectoren is er zelfs gericht vraag naar Westerse producten en diensten. Het is dé tijd om te kijken naar de mogelijkheden die het land u en uw onderneming te bieden heeft.

Markt en interessante sectoren

Een groot deel van Oekraïne bestaat uit löss, een zeer vruchtbare grond. De economie in dit land draait dus veelal om landbouw. Daarnaast kenmerkt de Oekraïense economie zich door de ijzer- en staalindustrie, chemische sector, zware machine-industrie en de productie van voedingsmiddelen. Vanuit het land zelf komt regelmatig de vraag naar Westerse producten die in deze sectoren inzetbaar zijn. Kortom: kansen voor Nederlandse bedrijven die hierin kunnen voorzien.

De kansen die Oekraïne biedt

Het is de centrale ligging in Europa en de mentaliteit van haar inwoners die van Oekraïne ook voor andere sectoren een aangenaam land maken om in te werken. Het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne is erop gericht de handel te vergemakkelijken en meer stabiliteit te creëren aan de grenzen. Een van de afspraken in het verdrag is om de invoerrechten voor bepaalde producten te verlagen of zelfs geheel te laten vervallen. Dat kan gunstig uitpakken voor u als ondernemer.

Aan de slag in Oekraïne

Het politieke en economische klimaat en ook de taalbarrière vereisen een grondige voorbereiding om succesvol te ondernemen in Oekraïne. Onze landendesk Oekraïne is een combinatie van Nederlandse en Oekraïense collega’s die veel ervaring hebben met zaken doen in Oekraïne, zoals advisering over en het opzetten van de gewenste structuur, internationaal en lokaal belastingadvies, expat services en audit services. Uiteraard kan de landendesk Oekraïne ook van dienst zijn bij Oekraïense ondernemingen die de Nederlandse markt willen ontdekken.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over internationaal ondernemen? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

herm-nieste.jpg
Herm Nieste Partner tax advisory T: 06 10 07 19 26