Landendesk Rusland

Internationaal ondernemen - Landendesk - Rusland.jpg

De Russische markt en economie zijn de laatste jaren volop in ontwikkeling geweest, mede door de politieke situatie in het land. Desalniettemin liggen er kansen voor Nederlandse ondernemers. In de Russische detailhandel is de omzet al jaren stijgende en in de industrie is er een rijzende vraag naar westerse expertise en machines. Ontdek hoe u hier met uw onderneming op in kunt spelen.

De Russische industrie

De stijging van de Russische detailhandel zorgt ervoor dat nieuwe winkelcentra de pan uitrijzen. De grootste afzetmarkt is te vinden in de grote steden en het westen van het land, waar de bevolkingsdichtheid ook het grootst is.

Van oorsprong is de Russische industrie gericht op gas, olie en zware industrie. Het is dat laatste punt waar Rusland zich op richt: deze wordt namelijk langzaamaan omgevormd naar lichte industrie. Vanwege de verouderde machines en een eenzijdige aanpak is dat nog een uitdagende taak. Westerse ondernemers met de nodige kennis en producten worden dan ook welkom geheten.

Geen barrières voor zaken doen in Rusland

Met het oog op bepaalde sancties die momenteel gelden voor zaken doen in Rusland, is het belangrijk dat u goede voorbereidingen treft. Onze landendesk Rusland houdt alle ontwikkelingen omtrent de laatste wet- en regelgeving in de gaten. Bovendien werken we nauw samen met Baker Tilly Russia. Vanuit deze samenwerking kunnen wij u alle ondersteuning bieden die nodig is bij het doen van zaken in Rusland. Hierbij kunt u denken aan zaken als advisering over en het opzetten van de gewenste structuur, lokaal en internationaal belastingadvies en expat services en audit services. Datzelfde geldt voor Russische ondernemers die juist zaken willen doen in Nederland.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over internationaal ondernemen? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

herm-nieste.jpg
Herm Nieste Partner tax advisory T: 06 10 07 19 26