Skip to content

Frederik Boot

Manager IT Advisory

In zijn functie als Manager IT Advisory coördineert Frederik IT assurance- en adviesopdrachten met focus op interne beheersing, risicomanagement, informatiebeveiliging en privacy. Ook is hij verantwoordelijk voor het aansturen van projecten en teams inclusief stakeholdermanagement en begeleiding van junior collega’s.

Met een scherp oog voor detail en een passie voor probleemoplossing, ondersteun ik organisaties IT-risico's te beheersen en informatie te beschermen.

Het verhaal van Frederik Boot  

Mijn werk omvat onder andere het analyseren en beschrijven van processen, het in kaart brengen van business- en IT-risico’s en het ontwerpen van maatregelen om deze risico’s te beheersen. Deze werkzaamheden voer ik uit voor een divers porfolio van klanten binnen de publieke- en private sector. Mijn collega’s omschrijven mij als een georganiseerde probleemoplosser met goed ontwikkelde analytische en samenwerkingsvaardigheden.

Graag draag ik bij aan het veiliger maken en beheersen van de informatievoorziening binnen organisaties. Dit doe ik door bewustwording te creëren rondom IT-risico’s en organisaties te begeleiden in de effectieve beheersing hiervan.. Daarnaast vind ik het waardevol om mijn kennis te delen en collega’s te begeleiden en op te leiden in ons mooie vakgebied. Samen werken we aan een veiligere digitale omgeving voor iedereen!

Werkte eerder aan onder andere:

  • Aansturing en uitvoering diverse richtlijn 3000 onderzoeken in de publieke sector (BIO, ENSIA, DigiD, Suwinet, Wpg)

  • Aansturing en uitvoering van ISAE 300, ISAE 3402 en SOC2 onderzoeken, met name voor profit-organisaties

Werkervaring:

  • 2023-heden: Manager IT Advisory, Baker Tilly

  • 2017-2022: (Senior) Consultant IT Advisory, Baker Tilly

  • 2014-2017: Junior Project Manager, Timesavers International B.V.

Opleiding:

  • 2018-2021: Executive Master of IT-Auditing, TIAS School for Business and Society

  • 2014-2016: MSc Information Management, Tilburg University

  • 2010-2014: BSc Business IT & Management, HZ University of Applied Sciences