Skip to content

Patrick van Leeuwen

Director Tax Advisory

Patrick geeft leiding aan de Transfer Pricing Desk binnen Baker Tilly. Als zodanig is hij eindverantwoordelijk voor de Transfer Pricing advisering aan cliënten.

Het samen met de cliënt vinden van een praktische / pragmatische toepassing van Transfer Pricing binnen de groep die voldoet aan alle daaraan te stellen formele eisen, geeft voldoening.

Het verhaal van Patrick van Leeuwen

Mijn werk (en dat van mijn team) bestaat uit het in overleg met de klant opstellen van de wettelijk verplichte Transfer Pricing documentatie. Hierbij wordt uiteraard gekeken naar mogelijkheden voor optimalisatie. In mijn rol als Transfer Pricing specialist heb ik – meer dan in mijn vroegere rol als algemeen fiscalist – diepgaandere kennis van de actuele bedrijfsprocessen. Deze extra kennis biedt mij daarbij de mogelijkheid om mijn advisering richting cliënten te optimaliseren.

Ik ben getrouwd en heb 2 (minderjarige) kinderen met wie ik graag tijd doorbreng. In mijn vrije tijd sport ik graag (hardlopen, golf, schaatsen). Daarnaast zet ik mij maatschappelijk in als penningmeester van Stichting Petje af Rotterdam-Noord (een ANBI die kinderen uit achterstandswijken – middels een weekendschool – ondersteunt bij hun ontwikkeling).

Werkte eerder onder andere aan:

  • Advisering familiebedrijven;

  • Advisering multinationale ondernemingen.

Werkervaring:

  • Manager – director / Baker Tilly (2006 - heden);

  • Vanaf 2010 gedeeltelijke en vanaf 2018 volledige focus op Transfer Pricing;

  • Trainee - Manager / Deloitte (04-1995 - 12-2005).

Opleiding:

  • Bedrijfseconomie / Erasmus Universiteit Rotterdam (1990 – 1996);

  • Fiscale Economie / Erasmus Universiteit Rotterdam (1990 – 1996).

The latest insights from Patrick van Leeuwen