Skip to content

Onze internationale dienstverlening 

Ondernemers weten hun weg naar de internationale markt steeds beter te vinden. Zowel binnen de Europese Unie als daarbuiten is het makkelijker geworden om grensoverschrijdend te ondernemen. Dit biedt natuurlijk groeipotentieel, maar het is tegelijkertijd belangrijk om stil te staan bij de juridische en fiscale aandachtspunten. Of u nu zelf onderneemt in het buitenland of te maken heeft met internationale klanten, partners of aandeelhouders: u wordt als ondernemer geacht overal de juiste weg te volgen. Internationale en lokale ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Een goede adviseur met een internationale blik is daarom onmisbaar. 

Internationale expertise

Voor internationale ondernemers gelden verschillende wetten, regels en verplichtingen in de landen waar uw onderneming opereert. Wanneer u hier niet in thuis bent, is het vaak erg lastig om uw zaken goed te regelen.

Onze adviseurs zorgen dat u goed geïnformeerd bent over de huidige wetgeving, maar ook over toekomstige verwachtingen en vereisten. Is uw huidige bedrijfsmodel en -structuur optimaal en toekomstbestendig? Bent u compliant met de huidige (en goed voorbereid op aankomende) Nederlandse en internationale wetgeving op het gebied van bijvoorbeeld douane, belastingen, transfer pricing, ESG en andere zaken? Onze experts bieden u ondersteuning bij deze ingewikkelde zaken, zodat u zich kunt richten op het ondernemen.

Neem contact op met onze adviseurs

Global Mobility (internationaal werkgeverschap)

Personeel wordt steeds mobieler. Werknemers worden uit het buitenland aangetrokken of juist (tijdelijk) naar het buitenland uitgezonden. Bij werken over de grens zijn sociale zekerheid en payrolling bijzondere aandachtspunten. Een internationale secondment binnen een concern kan leiden tot vraagstukken op het vlak van internationaal arbeidsrecht, loonbelasting, beloning en sociale zekerheid.

Baker Tilly biedt een breed scala aan dienstverlening en ondersteuning op het gebied van Global Mobility. Waar nodig werken wij hierbij nauw samen met lokale experts binnen het Baker Tilly International netwerk.

Van het opstellen van documenten als arbeidsovereenkomsten en intra-concern secondment agreements, tot salarisberekeningen, salary-splits en tax equalisation (TEQ). Onze Employment Advisory experts adviseren u graag op het gebied van onder andere HR, arbeidsrecht, (internationaal) belastingrecht en vergunningen.

Neem contact op met onze Employment Advisory specialisten

Internationale handel en e-commerce

Internationale handel en e-commerce maken een enorme groei door. Weet u met welke regels u rekening moet houden? Het is belangrijk dat u dit altijd goed in kaart hebt. Denk aan diverse verplichtingen en (nieuwe) internationale wetgeving. Moet u btw in rekening brengen? Kunt u gebruikmaken van gunstige invoerregelingen? Hoe werkt ESG-regelgeving door op uw keten? En bent u wel of niet verplicht om uw onderneming in het buitenland te registreren voor btw? Onze specialisten helpen u uw weg te vinden in het doolhof van internationale regels, verplichtingen en mogelijkheden.

Aandachtspunten zijn bijvoorbeeld:

Baker Tilly International

Aangezien wetgeving en verplichtingen van land tot land verschillen, is het belangrijk om de juiste contacten te hebben in het buitenland. Als onderdeel van het Baker Tilly International netwerk hebben wij korte lijnen met adviseurs in vrijwel alle landen waarin of waarmee u zaken wilt doen.

Onze experts helpen u met veel enthousiasme. Met de eerste grensoverschrijdende transacties, het kiezen van de juiste buitenlandse rechtsvorm en grote internationale (her)structurering. En met de Nederlandse btw-gevolgen, grensoverschrijdende arbeidsrechtelijke kwesties en internationale transfer pricing compliance.

Lokale expertise, multi-jurisdictionele samenwerking en internationale ervaring, gebundeld in een wereldwijd netwerk van gelijkgestemde adviseurs. Samen met onze netwerkpartners zorgen wij ervoor dat u snel antwoord krijgt op prangende vragen en proactief op de hoogte wordt gehouden van relevante ontwikkelingen en aandachtspunten. Niet van het kastje naar de muur, maar ‘now for tomorrow’!

Lees meer over Baker Tilly International

Neem contact op

Heeft u vragen over de onderwerpen die wij op deze pagina bespreken? Of wilt u graag meer weten over onze dienstverlening en hoe wij uw internationale ambities kunnen ondersteunen? Laat hier uw gegevens achter, dan neemt één van onze adviseurs contact met u op!

.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief