Skip to content

Innovaties, ontwikkelingen en trends hebben invloed op uw organisatie, maar ook op de manier waarop mensen (het liefst willen) werken. Om steeds te blijven voldoen aan de veranderende behoefte van uw medewerkers en klanten is het zaak om inzicht te hebben in hun wensen.

Belangrijke ingrediënten voor een 'futureproof' organisatie zijn:

 • Het omarmen van nieuwe technologie en werkmodellen

 • Aandacht voor, en inzetten op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

 • Duidelijke trajecten voor leiderschaps- en talentontwikkeling.

De uitdaging; hoe ontwikkelt u het Human Capital?

Hoe we werken, wat we doen en waar we werken, verandert de laatste jaren steeds sneller. Digitalisering, automatisering en nieuwe werkpatronen zorgen voor deze veranderingen. Maar alleen als mensen hierin goed begeleid worden, kunnen ze ook daadwerkelijk profiteren van de positieve kanten die dit met zich meebrengt.

Oftewel, als u de waarde van uw Human Capital niet wilt verminderen, maar juist wilt optimaliseren, kan dat alleen als u aandacht heeft voor alle veranderingen:

 • Nieuwe werkmethoden vragen om andere vaardigheden, zoals zelfmanagement, samenwerken in virtuele teams en communicatie op afstand

 • Het is belangrijk om te begrijpen welke invloed techniek en andere werkmethoden hebben op uw medewerkers en de organisatie als geheel

 • Ook op teamniveau wilt u inzichtelijk hebben welke vaardigheden er nodig zijn om succesvol te opereren.

De experts van Baker Tilly delen graag hun kennis en ervaring met u om inzicht en overzicht te krijgen. Zo weet u altijd welke profielen u nodig heeft voor een optimale ontwikkeling van uw personeelsbestand. En tegelijkertijd ziet u ook waar kansen liggen voor bijvoorbeeld een reorganisatie wanneer technologie bepaalde taken overbodig of juist veel interessanter maakt.

Een duidelijk plan voor de toekomst van uw organisatie

Nu het werk steeds meer verandert, is het zaak om ook fiscale en arbeidsrechtelijke risico's in kaart te brengen. Onze adviseurs staat hierbij voor u klaar en helpen u bij het vinden van antwoorden op vragen als:

 • Hoeveel kosten kan ik besparen op bijvoorbeeld kantoorruimte, of reiskosten als mijn medewerkers steeds meer thuis gaan werken?

 • Welke risico' s loopt de organisatie, maar ook de freelancer (zzp' er) die in de huidige flexibele markt steeds vaker wordt ingehuurd?

 • Welke managementstijl is nodig voor werken op afstand, waar steeds meer wordt gestuurd op resultaten en minder op de sociale interactie op kantoor?

Als u deze onderwerpen inzichtelijk heeft (samen met de adviseurs van Baker Tilly) kunt u bouwen aan een bedrijfscultuur die veilig is én uiteindelijk zal zorgen voor een optimaal bedrijfsresultaat.

Foto van personeel in overleg

Een organisatie die kan omgaan met veranderingen

Zolang u medewerkers in dienst heeft, zult u moeten blijven meeveren op de ontwikkelingen die zij doormaken. Die veerkracht maakt uw organisatie stevig en bestand voor de toekomst, wat er ook gebeurt.

Baker Tilly helpt u graag om deze veerkracht concreet te maken. Dat doen we bijvoorbeeld aan de hand van deze twee belangrijke focuspunten:

 • Generatiemanagement
  Bij verschillende levensfases horen vaak ook verschillende wensen op het gebied van werk. Oudere mensen willen vaak langer doorwerken na hun pensioengerechtigde leeftijd. Maar hoe kunt u dat mogelijk maken zonder dat uw organisatie of uw medewerkers onnodige risico's lopen? En op welke manier kunt u de jongste generatie de flexibiliteit bieden die ze willen? En ondertussen ook nog voldoende kennis en ervaring bieden zodat ze zelfstandig kunnen werken? We helpen u om hier een helder beleid voor op te stellen dat voorziet in de behoefte van al uw (verschillende) medewerkers.

 • Post-merger integration
  Fusies en overnames kunnen uw organisatie laten groeien, maar kan de groei van medewerkers soms schijnbaar in de weg staan. ‘Schijnbaar’, want met de juiste begeleiding kunnen fusies en overnames ook kansen bieden voor uw medewerkers; op individueel niveau, maar ook voor het gehele human capital. Ook hier helpen we u graag om de verschillende culturen en manieren van werken samen te brengen én om de arbeidsvoorwaarden te harmoniseren.

Foto van overleg

Specialisaties

Ontdek de overige specialisaties van Employment Advisory

Werk & Welzijn

Baker Tilly adviseert en begeleidt om de balans te vinden tussen het welzijn van uw medewerkers én het halen van uw bedrijfsdoelen. Dat doen we met bewezen methoden, meetbare resultaten en heldere doelen.

Bekijk deze dienst

Duurzame en concurrerende arbeidsvoorwaarden

Duurzame arbeidsvoorwaarden zijn zeker geen luxe meer in tijden waar u bij veel functies flinke concurrentie hebt van andere werkgevers. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor zowel (potentiële) werknemers als werkgevers.

Bekijk deze dienst

Cultuur & Integriteit

Inzicht in de cultuur in uw organisatie? Door onderzoek en advies krijgt u zicht op de voor- en nadelen van uw cultuur en handvatten voor verbeteringen.

Bekijk deze dienst

Arbeidsmarkt en Strategische Personeelsplanning

Arbeidsmarkt en Strategische Personeelsplanning

Bekijk deze dienst

Medewerkertevredenheidsonderzoek

Waarom duikt het thema werkgeluk ineens overal op? En waarom is het zo belangrijk dat u dit schijnbaar ongrijpbare begrip, toch heel concreet en meetbaar maakt?

Bekijk deze dienst

SLIM-subsidie

U wilt uw interne organisatie verbeteren. De SLIM-subsidie kan u daarbij helpen. Deze regeling maakt het voor MKB bedrijven mogelijk om gesubsidieerd te investeren in de ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers.

Bekijk deze dienst

Werkkostenregeling

U wilt de fiscale situatie van uw bedrijf verbeteren en uw werknemers meer kansen bieden. Het juist benutten van de WKR in 2023 kan u daarbij helpen. Deze regeling maakt het voor werkgevers mogelijk om onbelaste vergoedingen aan werknemers te geven.

Bekijk deze dienst

Personenmobiliteit

De visie op mobiliteit en duurzaamheid is sterk aan het veranderen. Werknemers willen meer flexibiliteit, terwijl de markt vraagt om duurzaamheid. Baker Tilly helpt u graag met al uw mobiliteitsvraagstukken.

Bekijk deze dienst

HR Hub

Met de Baker Tilly HR Hub bieden wij u een alles-in-één oplossing: een online HR en payroll platform én een flexibele inzet van onze HR-specialisten

Bekijk deze dienst

MDIEU-subsidie

De MDIEU-subsidie stimuleert een gemotiveerde, gezonde en productieve werkomgeving. Grijp uw kans en laat deze subsidie niet aan u voorbijgaan: Baker Tilly helpt u graag met de subsidieaanvraag. Samen gaan we voor een succesvol subsidieproject!

Bekijk deze dienst

.

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief