Skip to content

Kunt u hulp of advies gebruiken bij de omgang met complexe douanewetgeving? Wanneer u internationaal handelt, krijgt u mogelijk vanuit zowel de invoer- als de uitvoerzijde te maken met douane wet- en regelgeving, bijvoorbeeld door specifieke handelsafspraken. Douaneautoriteiten controleren deze stromen, waardoor u op verschillende momenten met hen te maken kunt krijgen. Wij kunnen u helpen met de voor u relevante aandachtspunten als goederen de EU binnenkomen of verlaten.

Nederland doorvoerland

Al jarenlang zijn de Europese Unie (EU), China en de Verenigde Staten de drie grootste spelers op het gebied van internationale handel. Binnen de EU is Nederland uitermate geschikt als land voor de invoer, distributie en uitvoer van goederen. Dit komt onder meer door de uitstekende geografische ligging en de beschikking over vooraanstaande logistieke mogelijkheden om goederen in te voeren. Zo beschikt Nederland over de havens van Rotterdam en Amsterdam en vliegveld Schiphol.

Waar moet u op letten?

Specialisaties

Ontdek de overige specialisaties van Btw Advies en Compliance

Btw-compliance en -vertegenwoordiging

Baker Tilly is een ervaren adviseur op het gebied van Nederlandse btw-compliance. Wij werken op uw verzoek nauw samen met uw logistieke dienstverlener(s) op het gebied van warehousing, handling, distributie en logistiek om de btw-verplichtingen rondom uw bedrijfsactiviteiten goed te regelen.

Bekijk deze dienst

Btw-tooling

Elke onderneming heeft data over het bedrijf en de bedrijfsprocessen. Slimme tools maken het mogelijk om diverse inzichten uit deze data te filteren, ook op het gebied van de btw. Baker Tilly heeft diverse tools ontwikkeld die het optimaliseren van uw btw-positie kunnen ondersteunen.

Bekijk deze dienst

Internationaal btw-advies

Wanneer u handelt of diensten verricht op internationaal niveau, levert dit btw-verplichtingen op, afhankelijk van uw bedrijfsmodel soms zelfs in meerdere landen. Loopt u op tegen internationale btw-vraagstukken? Reken dan op Baker Tilly voor hoogwaardig internationaal btw-advies.

Bekijk deze dienst

Nationaal btw-advies

De btw wet- en regelgeving is complex en als u deze als ondernemer niet nauwkeurig volgt, zijn boetes en/of naheffingen niet ondenkbaar. Tegelijkertijd biedt de btw ook kansen, als u ook de rechten die u als btw-ondernemer heeft, kent en toepast.

Bekijk deze dienst

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief