Skip to content

De visie op mobiliteit en duurzaamheid is sterk aan het veranderen. Werknemers willen meer flexibiliteit, terwijl de markt vraagt om duurzaamheid. In het Klimaatakkoord is overeengekomen dat de CO2-uitstoot van zakelijk verkeer en woon-werkverkeer moet verminderen. Nieuwe regelgeving kan impact hebben op uw organisatie. Baker Tilly helpt u graag met al uw mobiliteitsvraagstukken.

Wet Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM)

U bent als werkgever mogelijk vanaf 1 juli 2024 verplicht om te rapporteren over de personenmobiliteit van uw medewerkers. Zonder een goede technische oplossing en ondersteuning is het lastig om aan uw administratieve verplichtingen te kunnen voldoen. Bereid u daarom tijdig voor op deze nieuwe verplichting en onderneem nu actie, zodat u vanaf 1 juli 2024 direct alle benodigde informatie kunt bijhouden.

Het niet voldoen aan de wettelijke verplichting kan resulteren in hoge boetes. Ga dus snel aan de slag met de WPM!

Ontdek of u rapportageplichtig bent: doe de WPM-scan

Wilt u weten of uw organisatie per 1 juli 2024 moet voldoen aan de rapportageplicht van de WPM en u dus vóór 1 juli in actie moet komen? Vul de WPM-scan in!

Onze adviseurs analyseren de door u ingevoerde informatie en geven u, afhankelijk van de uitslag van de scan, een terugkoppeling.

Ga naar de WPM-scan

Meer dan een WPM-verplichting: mobiliteit als secundaire arbeidsvoorwaarde

Met een goed mobiliteitsbeleid kunt u zich als werkgever onderscheiden op een krappe arbeidsmarkt. Het bieden van concurrerende secundaire arbeidsvoorwaarden wordt steeds belangrijker en werknemers stellen steeds hogere eisen aan het mobiliteitsbeleid. Denk bijvoorbeeld aan het geven van de keuze tussen thuis en op kantoor werken. Of het aanbieden van één of meerdere onderstaande mobiliteitsopties.

Leaseauto

Weet u welke wetten en regelingen een rol spelen? We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rij in onze autobrochure.  

Lees meer

Leasefiets

Een leasefiets levert naast milieuwinst ook een bijdrage aan de vitaliteit van uw werknemers. De ‘fiets van de zaak’ kent gunstige fiscale regelingen.

Lees meer

OV-abonnement

De regelgeving omtrent een OV-abonnement voor medewerkers is onlangs versoepeld. Graag informeren wij u over de belangrijkste mobiliteitsontwikkelingen van 2024.  

Lees meer

Mobiliteitsbudget

Een mobiliteitsbudget is een flexibele oplossing voor de mobiliteitsbehoefte van individuele (potentiële) medewerkers. En daarmee een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde.

Hulp nodig bij uw mobiliteitsuitdagingen? Baker Tilly helpt!

Of het nou gaat over de WPM-rapportageverplichting of het opstellen van een aantrekkelijk mobiliteitsbeleid, onze specialisten nemen u graag het werk uit handen. Zo kunt u zich focussen op uw onderneming. Neem vrijblijvend contact op met één van onze Employment Advisory experts om de mogelijkheden te bespreken.

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief