Skip to content

U wilt de fiscale situatie van uw bedrijf verbeteren en uw werknemers meer kansen bieden. Het juist benutten van de WKR in 2023 kan u daarbij helpen. Deze regeling maakt het voor werkgevers mogelijk om onbelaste vergoedingen aan werknemers te geven.

Wat is de WKR?

De WKR-regeling geeft de werkgever de mogelijkheid zelf te bepalen hoe een budget in de vrije ruimte wordt ingezet. Voorbeelden die werkgevers kunnen financieren vanuit de vrije ruimte zijn personeelsuitjes, kerstpakketten of een vitaliteitsregeling waarbij werknemers met een belastingvoordeel kunnen sporten of fietsen. De vrije ruimte is de ‘spaarpot’ die een werkgever kan gebruiken voor het onbelast vergoeden van verstrekkingen (‘extraatjes’) aan werknemers.

Training: WKR in 2024 optimaliseren

Bent u benieuwd hoe u de WKR optimaal kunt inzetten én hoe u grip krijgt (en houdt) op de WKR? Baker Tilly organiseert een online training ‘Optimaliseer de WKR in 2024!’ In 3 uur tijd krijgt u tal van praktische tips, zodat u direct met de WKR aan de slag kunt. Hou onze website in de gaten voor de nieuwe trainingsdata. Wilt u meer weten over de WKR? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Klik hier voor contact

foto van zakenmensen die highfive doen

Webinar: WKR in 2023 optimaliseren

In 2023 mag u als werkgever 3% – de zogenaamde vrije ruimte – over de eerste € 400.000 van de fiscale loonsom van uw werknemers belastingvrij besteden aan vergoedingen en verstrekkingen. Deze vrije ruimte binnen de WKR was al eens verruimd van 1,7% naar 3% en dat is dit jaar weer het geval. Dit biedt kansen voor u als werkgever!

Met het optimaliseren en beheren van de WKR kunt u:

  • Tijd en geld besparen.

  • Onbenutte optimalisatiemogelijkheden ontdekken.

  • Toekomstige risico's vermijden.

  • Zekerheid krijgen over eventuele overschrijding.

  • Uw WKR-administratie optimaliseren.

Wilt u meer weten over hoe u de WKR optimaal kunt inzetten? Kijk de webinar van 31 oktober jl. terug voor een boeiende introductie van de werkkostenregeling in 2023.

Kijk de webinar

Wij nemen u werk uit handen

Onze specialisten kunnen u werk uit handen nemen, zodat u zich kunt focussen op uw onderneming. Zo kunnen wij bijvoorbeeld uw WKR-projectplan schrijven en u begeleiden in de uitvoering ervan, of de gehele projectuitvoering voor onze rekening nemen.

5 tips om de WKR optimaal te benutten

In 2023 is de vrije ruimte verruimd. Welke mogelijkheden biedt dat voor u als werkgever om uw werknemers extra’s te geven?

Lees meer

WKR en de leasefiets: slim gebruikmaken van de werkkostenregeling

In dit artikel laten we u zien hoe u de werkkostenregeling (WKR) slim kunt benutten voor een leasefiets.

Lees meer

De WKR optimaal inzetten met de WKR-analyse van Baker Tilly

Laat u niet verrassen! Met onze WKR-analyse krijgt u helderheid en gemoedsrust.

Lees meer

Specialisaties

Ontdek de overige specialisaties van Employment Advisory

Werk & Welzijn

Baker Tilly adviseert en begeleidt om de balans te vinden tussen het welzijn van uw medewerkers én het halen van uw bedrijfsdoelen. Dat doen we met bewezen methoden, meetbare resultaten en heldere doelen.

Bekijk deze dienst

Duurzame en concurrerende arbeidsvoorwaarden

Duurzame arbeidsvoorwaarden zijn zeker geen luxe meer in tijden waar u bij veel functies flinke concurrentie hebt van andere werkgevers. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor zowel (potentiële) werknemers als werkgevers.

Bekijk deze dienst

Cultuur & Integriteit

Inzicht in de cultuur in uw organisatie? Door onderzoek en advies krijgt u zicht op de voor- en nadelen van uw cultuur en handvatten voor verbeteringen.

Bekijk deze dienst

Toekomst van Werk & Organisatie

Toekomst van Werk & Organisatie

Bekijk deze dienst

Arbeidsmarkt en Strategische Personeelsplanning

Arbeidsmarkt en Strategische Personeelsplanning

Bekijk deze dienst

Medewerkertevredenheidsonderzoek

Waarom duikt het thema werkgeluk ineens overal op? En waarom is het zo belangrijk dat u dit schijnbaar ongrijpbare begrip, toch heel concreet en meetbaar maakt?

Bekijk deze dienst

SLIM-subsidie

U wilt uw interne organisatie verbeteren. De SLIM-subsidie kan u daarbij helpen. Deze regeling maakt het voor MKB bedrijven mogelijk om gesubsidieerd te investeren in de ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers.

Bekijk deze dienst

Personenmobiliteit

De visie op mobiliteit en duurzaamheid is sterk aan het veranderen. Werknemers willen meer flexibiliteit, terwijl de markt vraagt om duurzaamheid. Baker Tilly helpt u graag met al uw mobiliteitsvraagstukken.

Bekijk deze dienst

HR Hub

Met de Baker Tilly HR Hub bieden wij u een alles-in-één oplossing: een online HR en payroll platform én een flexibele inzet van onze HR-specialisten

Bekijk deze dienst

MDIEU-subsidie

De MDIEU-subsidie stimuleert een gemotiveerde, gezonde en productieve werkomgeving. Grijp uw kans en laat deze subsidie niet aan u voorbijgaan: Baker Tilly helpt u graag met de subsidieaanvraag. Samen gaan we voor een succesvol subsidieproject!

Bekijk deze dienst

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief