Skip to content

Data Analytics & Business Intelligence

Gegevens (data) vormen de kern van elk modern bedrijf. Dit wil echter niet zeggen dat deze data ook altijd optimaal worden benut. Ons doel is om organisaties van elke omvang te helpen om een beter begrip van hun gegevens te krijgen en daarmee beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Daarvoor zijn de juiste processen en tools noodzakelijk. Ons team van ervaren professionals heeft de expertise en kennis om u te helpen om het volledige potentieel uit uw gegevens te halen. We bieden een breed scala aan diensten om u te helpen bij het beheren en analyseren van uw gegevens, waaronder: data-strategie, data-warehousing en business intelligence.

Advies voor uw datastrategie

Werken met data vergt een duidelijke datastrategie. Dit is een belangrijk onderdeel van elk succesvol bedrijf om meer data-gedreven te gaan werken. De datastrategie schetst een plan hoe een organisatie gegevens zal verzamelen, opslaan, beheren en gebruiken om haar doelen en doelstellingen te ondersteunen. Met een datastrategie kunt u er bovendien voor zorgen dat  alle informatie binnen uw bedrijf beschikbaar is.

Wij leiden uw organisatie op tot datageletterde organisatie

Onderdeel van een datastrategie is het begrijpen van en kunnen lezen van de data. Dit wordt ook wel datageletterdheid genoemd. Datageletterd zijn betekent gegevens kunnen gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen en de context en de beperkingen van de gegevens te begrijpen. Het betekent ook dat je de data kritisch kunt evalueren, veelvoorkomende valkuilen en vooroordelen kunt vermijden en datagestuurde inzichten effectief kunt communiceren naar verschillende doelgroepen. Zonder deze vaardigheid blijft data grotendeels onbruikbaar.

Baker Tilly beschikt over een uitgewerkt plan hoe uw organisatie op te leiden tot een datageletterde organisatie. Als onderdeel van deze opleiding leren uw medewerkers o.a. de volgende vaardigheden:

  • Gegevensconcepten en -terminologie begrijpen;

  • Gegevens kunnen analyseren met tools en technieken zoals spreadsheets en statistische software;

  • In staat zijn om gegevens effectief te communiceren door middel van visualisaties, rapporten of presentaties;

  • Weten hoe gegevens moeten worden verzameld en georganiseerd om de kwaliteit ervan te waarborgen;

  • Bewustzijn van zorgen over data privacy en veiligheid;

  • Gegevens kunnen gebruiken om besluitvorming en probleemoplossing te ondersteunen.

Wilt u hierover meer informatie? Neem dan contact met ons op. 

Specialisaties

Ontdek de overige specialisaties van IT Advisory

IT Assurance

Als gebruiker of leverancier van IT-systemen wilt u zekerheid krijgen of geven dat deze systemen goed worden beheerd en beveiligd zijn. Baker Tilly IT Advisory helpt u met assurancerapportage aantonen dat uw processen op orde zijn, kwaliteit gewaarborgd is en risico’s worden beheerst.

Bekijk deze dienst

Informatiemanagement

Baker Tilly IT Advisory kan uw IT-omgeving tegen het licht houden en inzicht bieden in de kwaliteit, het potentieel en de verbeterpunten hiervan. Bij de selectie van IT-systemen kijken we vervolgens naar de balans tussen de IT-organisatie, infrastructuur, mensen, processen en kosten.

Bekijk deze dienst

Informatiebeveiliging

Baker Tilly IT Advisory geeft u helder inzicht in uw (privacy)risico’s en de interne maatregelen en biedt praktisch advies. Dit kan in de vorm van nulmetingen of een kwetsbaarheidsscan, maar ook door concreet beleid en plannen uit te werken.

Bekijk deze dienst

Financial audit support

ICT verandert de administratieve organisatie en daarmee de jaarrekeningcontrole. Baker Tilly gebruikt een IT-gedreven auditaanpak, met inzet van o.a. process mining, data-analyse en onderzoek naar systeemchecks en IT General Controls.

Bekijk deze dienst

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief