Skip to content

Employment Advisory

Uw medewerkers zijn uw belangrijkste kapitaal. Als werkgever én ondernemer focust u op de toekomst, op de snel veranderende wereld en daarmee veranderende behoeften van klanten. Wij geloven dat het succes van uw organisatie mede wordt bepaald door een duidelijke visie op het personeelsbeleid. Met de multidisciplinaire aanpak van onze HR-consultants, loonheffingsspecialisten en arbeidsrechtjuristen helpen wij u zowel op strategisch als op operationeel niveau om als werkgever ‘fit for future’ te zijn.

HR-advies & organisatieadvies

Dat uw HR-zaken goed geregeld zijn is voor zowel uw onderneming als uw medewerkers belangrijk. In dit kader bieden wij brede advieswerkzaamheden op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom.  

Onze diensten zijn op grote lijnen in de volgende categorieën onder te verdelen:

Strategische advisering

Wij helpen bedrijven met het bereiken van hun strategische doelen, door als strategisch partner van het management de doelen te vertalen naar concrete HR-strategie en prioriteiten voor HR. Het resultaat is een HR-strategie en organisatiestructuur en -cultuur die aansluit bij algemene strategie van uw organisatie.

HR-processen en administratie

Als specialist zijn wij in staat om een goede HR-infrastructuur te ontwikkelen, waarbij we de HR-functie binnen uw organisatie verder vorm kunnen geven en optimaliseren. Middels onze Business Process Outsourcing (BPO) concepten, zoals het HR shared service en de outsourcing van HR-activiteiten, bieden wij organisaties toegevoegde waarde in de vorm van kennis, capaciteit en flexibiliteit. Dit leidt tot efficiënte en beheerste HR-processen en HR-administratie.

(Cultuur)Verandering

De juiste cultuur in uw organisatie zorgt voor heldere communicatie, groei voor uw onderneming en tevreden werknemers. Wij begeleiden organisatie met het succesvol managen van de menselijke kant van het veranderingsproces. Het ‘meekrijgen’ van mensen in het veranderingsproces, het alert houden van lijnmanagers en het faciliteren van het veranderingsproces zijn hierin belangrijke zaken. Door vooraf onderzoek te doen naar medewerkerstevredenheid, doorlooptijd van processen en functioneren van het leiderschap zijn wij in staat de transformatie positief te beïnvloeden. Het resultaat is een gedragen en efficiënte (cultuur)verandering.

Duurzame inzetbaarheid

Wij begeleiden organisaties bij het verhogen van de werknemersbijdragen. Wij adviseren en onderzoeken hoe u zorgdraagt voor gemotiveerd en betrokken personeel. Met behulp van passende HR-instrumentaria zoals goede onboarding van nieuw personeel, goed functioneren van een performance managementsysteem en een talent programma wat aansluit op de behoeften van de organisatie en haar medewerkers, realiseren wij met u dat uw human capital de optimale bijdrage levert aan het bereiken van uw organisatiedoelstellingen. Het resultaat is een hoge mate van tevredenheid en betrokkenheid, laag ziekteverzuim en goed presterende medewerkers die gebonden zijn aan de organisatie.

Global mobility

Bewegen uw medewerkers zich van het ene naar het andere land, heeft of zoekt u medewerkers in het buitenland of neemt u als buitenlandse organisatie Nederlandse medewerkers in dienst? Dan kunnen complexe situaties ontstaan. Wij bieden dienstverlening op het gebied van internationaal arbeidsrecht, (loon)belasting, sociale zekerheid, HR, vergunningen en (de coördinatie van) payroll.

We adviseren en ondersteunen u onder andere bij het inzichtelijk maken van uw verplichtingen, het opstellen van beleid (zoals remote working policies), salarisberekeningen  (TEQ, 13e run, salary-split), het voeren van entrance en exit meetings, het aanvragen van A1-verklaringen en 30%-regelingen, het verzorgen van expat aangiftes en het opstellen van overeenkomsten (denk daarbij aan arbeids- en detacheringsovereenkomsten) en personeelsreglementen.

Advies rondom loonheffingen

Voldoen aan uw verplichtingen op het gebied van loonheffingen is als werkgever een must, wij helpen u bij het inzichtelijk krijgen en het voldoen aan deze verplichtingen. Daarbij denken wij graag mee over het optimaliseren van uw arbeidsvoorwaarden en de verdere keuzes die u als werkgever op dit vlak tegenkomst. Wij ontzorgen u met onze specialistische dienstverlening speciaal voor (middel)grote ondernemingen in het MKB op het gebied van loonbelasting en sociale zekerheid. Denk hierbij o.a. aan de werkkostenregeling (WKR), RVU, vervoer, zzp’ers, DGA, statutair bestuurders, premies werknemersverzekeringen, de begeleiding bij boekenonderzoeken, werknemersparticipaties en TCF.

Arbeidsjuridisch advies

Wij bieden specialistische ondersteuning bij uiteenlopende arbeidsrechtelijke vraagstukken waar werkgevers mee te maken kunnen krijgen. Zaken zoals reorganisaties, collectief en individueel ontslag, het aannemen en/of ontslaan van een statutair bestuurder, het opstellen of beoordelen van bonusregelingen, flexibele arbeid, collectief arbeidsrecht (cao/bedrijfspensioenfonds), medezeggenschap, arbeidsvoorwaarden (aanpassen of harmoniseren), concurrentiebedingen, de Wet Normering Topinkomens (WNT) en privacy/AVG.

Wij helpen u graag als hierbij problemen ontstaan, maar het is nog waardevoller wanneer wij van begin af aan worden betrokken. Met de basis op orde kunnen problemen namelijk vaak worden voorkomen.

Advisory academy

Met onze Advisory Academy bieden wij vaktechnische workshops, seminars en opleidingen aan voor diverse organisaties. Of het nu gaat over kennis van nieuwe wetgeving, toepassing van regelgeving of praktische workshops, met de Advisory Academy van Baker Tilly kunnen ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie opdoen.

Specialisaties

Zo helpen wij uw bedrijf

Ontdek onze diensten. Onze betrokken en ervaren specialisten zijn u bij iedere uitdaging van dienst.

Audit & Assurance

Met een audit krijgen u en uw stakeholders en de maatschappij zekerheid (assurance) over de cijfers in uw bedrijf en uw jaarrekening.

Belastingadvies

Belastingadvies nodig? Wij helpen u bij o.a. Vpb, inkomstenbelasting, aangiftes, Estate Planning en Transfer Pricing.

Btw-advies en Compliance

Wet- en regelgeving verandert voortdurend, nationaal én internationaal. Wij zijn u graag van dienst bij btw-advies aan en compliance van uw onderneming.

Business Advisory

Business Advisory helpt u doelstellingen van uw organisatie te bereiken. Strategische keuzes en efficiënte processen zijn hierbij van belang.

Corporate Finance

Onze Corporate Finance adviseurs weten raad met uw zakelijke uitdagingen, zoals financieringsaanvragen, due diligence onderzoek en een businessplan.

Employment Advisory

Uw medewerkers zijn uw belangrijkste kapitaal. Onze HR-consultants, loonheffingsspecialisten en arbeidsrechtjuristen helpen u ‘fit for future’ te zijn.

ESG Advisory

Sustainability en ESG zijn belangrijk voor de toekomst, maar ook nodig vanwege (verplichte) sustainability-rapportages. Wij helpen u hierbij graag.

Interim Financials

Tijdelijke versterking nodig? Wij zijn een betrouwbare detacheringsorganisatie gespecialiseerd in bemiddeling en detachering van finance professionals

IT Advisory

ICT is onmisbaar voor het merendeel van de bedrijfsprocessen. Denk aan beveiliging en betrouwbaarheid. Wij helpen u hier graag mee verder.

Legal Advisory

Bij ons vindt u hoogwaardig juridisch advies van onze juristen, in samenwerking met (internationale) collega’s uit andere disciplines.

Mkb Accountancy & Advies

Ondernemen zit vol uitdagingen. Wij zijn uw vertrouwde adviseur die u helpt om lastige keuzes te maken en u inzicht geeft in uw cijfers.

Salarisdienstverlening

Tijd besparen? Besteed uw salarisadministratie bij ons uit of maak gebruik van ons advies terwijl u de administratie zelf doet.

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief