Skip to content

Elke onderneming heeft veel data met een schat aan informatie over de onderneming en de bedrijfsprocessen. Slimme tools maken het -ook op het gebied van de btw- mogelijk om diverse inzichten uit deze data te filteren, bijvoorbeeld over de btw-positie van uw onderneming en de optimalisatiemogelijkheden. Baker Tilly heeft diverse tools ontwikkeld die het optimaliseren van uw btw-positie kunnen ondersteunen.

Snel en bruikbaar inzicht in uw btw-situatie

De btw-tools zijn gebaseerd op actuele btw wet- en regelgeving en bepalen op basis van de data uit uw (ERP-)systeem of u hieraan voldoet. Ook kunnen veelgemaakte invoerfouten en/of suboptimale btw-processen door middel van diverse geautomatiseerde checks boven water komen. De combinatie van deze tools en de expertise van onze btw-specialisten geeft u snel en bruikbaar inzicht in de belangrijkste aandachtspunten én de mogelijke oplossingen.

Onze btw-tooling

Specialisaties

Ontdek de overige specialisaties van btw Advies en Compliance

Btw-compliance en -vertegenwoordiging

Baker Tilly is een ervaren adviseur op het gebied van Nederlandse btw-compliance. Wij werken op uw verzoek nauw samen met uw logistieke dienstverlener(s) op het gebied van warehousing, handling, distributie en logistiek om de btw-verplichtingen rondom uw bedrijfsactiviteiten goed te regelen.

Bekijk deze dienst

Douane-advies

Nederland bevindt zich in een gunstige positie als het aankomt op de internationale handel: de invoer, distributie en uitvoer van goederen. Heeft u te maken heeft met goederen die Nederland en de EU binnenkomen of verlaten? Wij helpen u graag met de belangrijkste aandachtspunten op het gebied van Douane-vraagstukken.

Bekijk deze dienst

Internationaal btw-advies

Wanneer u handelt of diensten verricht op internationaal niveau, levert dit btw-verplichtingen op, afhankelijk van uw bedrijfsmodel soms zelfs in meerdere landen. Loopt u op tegen internationale btw-vraagstukken? Reken dan op Baker Tilly voor hoogwaardig internationaal btw-advies.

Bekijk deze dienst

Nationaal btw-advies

De btw wet- en regelgeving is complex en als u deze als ondernemer niet nauwkeurig volgt, zijn boetes en/of naheffingen niet ondenkbaar. Tegelijkertijd biedt de btw ook kansen, als u ook de rechten die u als btw-ondernemer heeft, kent en toepast.

Bekijk deze dienst

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief