Skip to content

Elke onderneming heeft veel data met een schat aan informatie over de onderneming en de bedrijfsprocessen. Slimme tools maken het -ook op het gebied van de btw- mogelijk om diverse inzichten uit deze data te filteren, bijvoorbeeld over de btw-positie van uw onderneming en de optimalisatiemogelijkheden. Baker Tilly heeft diverse tools ontwikkeld die het optimaliseren van uw btw-positie kunnen ondersteunen.

Snel en bruikbaar inzicht in uw btw-situatie

De btw-tools zijn gebaseerd op actuele btw wet- en regelgeving en bepalen op basis van de data uit uw (ERP-)systeem of u hieraan voldoet. Ook kunnen veelgemaakte invoerfouten en/of suboptimale btw-processen door middel van diverse geautomatiseerde checks boven water komen. De combinatie van deze tools en de expertise van onze btw-specialisten geeft u snel en bruikbaar inzicht in de belangrijkste aandachtspunten én de mogelijke oplossingen.

Onze btw-tooling

Specialisaties

Ontdek de overige specialisaties van btw Advies en Compliance

Btw-compliance en -vertegenwoordiging

Baker Tilly is een ervaren adviseur op het gebied van Nederlandse btw-compliance. Wij werken op uw verzoek nauw samen met uw logistieke dienstverlener(s) op het gebied van warehousing, handling, distributie en logistiek om de btw-verplichtingen rondom uw bedrijfsactiviteiten goed te regelen.

Bekijk deze dienst

Btw-tooling

Elke onderneming heeft data over het bedrijf en de bedrijfsprocessen. Slimme tools maken het mogelijk om diverse inzichten uit deze data te filteren, ook op het gebied van de btw. Baker Tilly heeft diverse tools ontwikkeld die het optimaliseren van uw btw-positie kunnen ondersteunen.

Bekijk deze dienst

Douane-advies

Nederland bevindt zich in een gunstige positie als het aankomt op de internationale handel: de invoer, distributie en uitvoer van goederen. Heeft u te maken heeft met goederen die Nederland en de EU binnenkomen of verlaten? Wij helpen u graag met de belangrijkste aandachtspunten op het gebied van Douane-vraagstukken.

Bekijk deze dienst

Internationaal btw-advies

Wanneer u handelt of diensten verricht op internationaal niveau, levert dit btw-verplichtingen op, afhankelijk van uw bedrijfsmodel soms zelfs in meerdere landen. Loopt u op tegen internationale btw-vraagstukken? Reken dan op Baker Tilly voor hoogwaardig internationaal btw-advies.

Bekijk deze dienst

Nationaal btw-advies

De btw wet- en regelgeving is complex en als u deze als ondernemer niet nauwkeurig volgt, zijn boetes en/of naheffingen niet ondenkbaar. Tegelijkertijd biedt de btw ook kansen, als u ook de rechten die u als btw-ondernemer heeft, kent en toepast.

Bekijk deze dienst

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief