Skip to content

Handelt u op internationaal niveau? Dan kunnen grensoverschrijdende goederenstromen een enorme impact hebben op uw btw-processen. Denk daarbij aan het importeren van goederen, het opslaan van uw voorraad, het distribueren van uw producten naar uw verkooplocaties, maar ook het verkopen van goederen aan consumenten in andere EU-landen of daarbuiten via bijvoorbeeld uw webshop. Dit geldt ook als u bepaalde diensten verricht, bijvoorbeeld het organiseren van een evenement in een ander land of het verrichten van digitale diensten zoals streamingdiensten voor consumenten in andere landen.

Al deze activiteiten leveren, afhankelijk van uw bedrijfsmodel, btw-verplichtingen op, soms zelfs in meerdere landen. Zijn dit voor u herkenbare btw-vraagstukken? Reken dan op Baker Tilly voor hoogwaardig internationaal btw-advies.

Internationale goederenhandel 

Door globalisering, commerciële trends en nieuwe afzetmarkten zijn veel bedrijven ook over grenzen actief, waardoor complexe bedrijfsmodellen ontstaan. Wij helpen u graag met het in kaart brengen en stroomlijnen van uw goederen- en dienstenbewegingen en de btw-consequenties. Wellicht kan uw bedrijfsmodel wat betreft de btw optimaler worden ingericht.

Lees meer

Advies en dienstverlening voor e-commerce

Sinds 1 juli 2021 gelden er in de Europese Unie (EU) nieuwe btw-regels voor e-commerce. Deze regelgeving is van belang voor alle ondernemers die internationaal goederen verkopen aan consumenten in de EU. Als u goederen verkoopt aan consumenten in de EU, kunnen wij ervoor zorgen dat u volledig op de hoogte bent van de btw-gevolgen voor uw onderneming.

Daarnaast worden de komende jaren verdergaande wijzigingen in de regelgeving verwacht die invloed hebben op zowel internationale goederen- als dienstenstromen. Het is cruciaal dat uw onderneming tijdig op deze ontwikkelingen inspeelt.

Meer over e-commerce

Specialisaties

Ontdek de overige specialisaties van Btw Advies en Compliance

Btw-compliance en -vertegenwoordiging

Baker Tilly is een ervaren adviseur op het gebied van Nederlandse btw-compliance. Wij werken op uw verzoek nauw samen met uw logistieke dienstverlener(s) op het gebied van warehousing, handling, distributie en logistiek om de btw-verplichtingen rondom uw bedrijfsactiviteiten goed te regelen.

Bekijk deze dienst

Btw-tooling

Elke onderneming heeft data over het bedrijf en de bedrijfsprocessen. Slimme tools maken het mogelijk om diverse inzichten uit deze data te filteren, ook op het gebied van de btw. Baker Tilly heeft diverse tools ontwikkeld die het optimaliseren van uw btw-positie kunnen ondersteunen.

Bekijk deze dienst

Douane-advies

Nederland bevindt zich in een gunstige positie als het aankomt op de internationale handel: de invoer, distributie en uitvoer van goederen. Heeft u te maken heeft met goederen die Nederland en de EU binnenkomen of verlaten? Wij helpen u graag met de belangrijkste aandachtspunten op het gebied van Douane-vraagstukken.

Bekijk deze dienst

Nationaal btw-advies

De btw wet- en regelgeving is complex en als u deze als ondernemer niet nauwkeurig volgt, zijn boetes en/of naheffingen niet ondenkbaar. Tegelijkertijd biedt de btw ook kansen, als u ook de rechten die u als btw-ondernemer heeft, kent en toepast.

Bekijk deze dienst

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief