Skip to content

Digitale ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en veranderen onze samenleving en organisaties. Aan de basis daarvan ligt een ingewikkeld web aan IT-infrastructuur en -systemen. Ons team van experts heeft de kennis en ervaring om u als gids de juiste weg te wijzen in het complexe landschap van applicaties, cloud-omgevingen, infrastructuren, technische skills/medewerkers, data(-management) en informatie. Zo krijgt en behoudt u de controle.
 
Wij helpen u met een op uw organisatie toegesneden aanpak, waarbij wij bijvoorbeeld uw IT-omgeving tegen het licht houden en u vervolgens inzicht bieden in de kwaliteit, het potentieel en de verbeterpunten. Ook kunnen wij u helpen bij het selecteren en implementeren van het juiste systeem of het beheer van uw (cloud) IT-omgeving. Wij doen dit veelal vanuit het principe van co-creatie: in nauwe samenwerking met uw eigen medewerkers. Samen met hen zorgen wij ervoor dat u over de relevante informatie beschikt om uw besluiten te kunnen nemen.

IT-strategie en IT-governance

“Regeren is vooruitzien”. Dit geldt zeker ook voor IT-vraagstukken. Wij kijken graag samen met uw organisatie een aantal jaren vooruit: waar staat uw organisatie dan en welke ICT omgeving en beheersstructuur zou daarbij passen? Welke stappen kunt u vervolgens daarin zetten om te komen tot die gewenste situatie? Samen met u bepalen wij graag de road map daar naartoe. We maken een praktisch visiedocument en meerjarenplan waarmee u vooruit kunt.

Cloud en beheer

Moderne IT-omgevingen maken in toenemende mate gebruik van publieke en private cloud-omgevingen. Ziet u door de vele mogelijkheden nog wel de juiste oplossing die bij uw bedrijf past op het gebied van beheer van uw systemen? Welk cloud-type past bij u en welke beheerprocessen passen daarbij? Wij helpen u de juiste stappen te nemen!

ESG

Duurzaamheid raakt vele facetten van uw bedrijf, zo ook uw ICT. Voor het IT-deel kijken wij hierbij naar het ontsluiten van data om de CO2-footprint inzichtelijk te maken en daarnaast naar de uitstoot die uw eigen IT-omgeving genereert. Baker Tilly is dé partij die u langs alle facetten die ESG heeft kan helpen om uw bedrijf duurzamer te maken. 

Meer over ESG

Specialisaties

Ontdek de overige specialisaties van IT Advisory

IT Assurance

Als gebruiker of leverancier van IT-systemen wilt u zekerheid krijgen of geven dat deze systemen goed worden beheerd en beveiligd zijn. Baker Tilly IT Advisory helpt u met assurancerapportage aantonen dat uw processen op orde zijn, kwaliteit gewaarborgd is en risico’s worden beheerst.

Bekijk deze dienst

Informatiebeveiliging

Baker Tilly IT Advisory geeft u helder inzicht in uw (privacy)risico’s en de interne maatregelen en biedt praktisch advies. Dit kan in de vorm van nulmetingen of een kwetsbaarheidsscan, maar ook door concreet beleid en plannen uit te werken.

Bekijk deze dienst

Financial audit support

ICT verandert de administratieve organisatie en daarmee de jaarrekeningcontrole. Baker Tilly gebruikt een IT-gedreven auditaanpak, met inzet van o.a. process mining, data-analyse en onderzoek naar systeemchecks en IT General Controls.

Bekijk deze dienst

Data Analytics & Business Intelligence

Effectief beheer en inzicht in uw data is van belang voor het benutten van de waarde hiervan, het voorkomen van verstoringen en het verschaffen van juiste managementinformatie. Wij helpen u met onderzoek en inrichting van data-omgevingen met o.a. Dashboarding, RPA, AI en Predictive Analytics.

Bekijk deze dienst

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief