Skip to content

Btw-advies en Compliance

De heffing van belastingen verschuift steeds meer van de directe naar indirecte belastingen, waaronder btw. Bedrijven en organisaties krijgen hierdoor steeds meer te maken met (complexe) btw-vraagstukken. De geldende btw wet- en regelgeving in Nederland, de Europese Unie en de rest van de wereld verandert continu. Daarnaast is er veel rechtspraak op zowel nationaal als internationaal niveau inzake btw en douane. Het is daarom belangrijk om regelmatig de btw- en douanepositie van uw onderneming onder de loep te nemen en na te gaan of uw onderneming nog aan die veranderende regels voldoet. Daarnaast zijn er wellicht mogelijkheden om de btw- en douanepositie van uw onderneming verder te optimaliseren, denk hierbij aan het op een efficiënte(re) manier inrichten van uw supply chain.

Specialisaties

Ontdek de specialisaties van btw Advies en Compliance

Btw-compliance en -vertegenwoordiging

Baker Tilly is een ervaren adviseur op het gebied van Nederlandse btw-compliance. Wij werken op uw verzoek nauw samen met uw logistieke dienstverlener(s) op het gebied van warehousing, handling, distributie en logistiek om de btw-verplichtingen rondom uw bedrijfsactiviteiten goed te regelen.

Bekijk deze dienst

Btw-tooling

Elke onderneming heeft data over het bedrijf en de bedrijfsprocessen. Slimme tools maken het mogelijk om diverse inzichten uit deze data te filteren, ook op het gebied van de btw. Baker Tilly heeft diverse tools ontwikkeld die het optimaliseren van uw btw-positie kunnen ondersteunen.

Bekijk deze dienst

Douane-advies

Nederland bevindt zich in een gunstige positie als het aankomt op de internationale handel: de invoer, distributie en uitvoer van goederen. Heeft u te maken heeft met goederen die Nederland en de EU binnenkomen of verlaten? Wij helpen u graag met de belangrijkste aandachtspunten op het gebied van Douane-vraagstukken.

Bekijk deze dienst

Internationaal btw-advies

Wanneer u handelt of diensten verricht op internationaal niveau, levert dit btw-verplichtingen op, afhankelijk van uw bedrijfsmodel soms zelfs in meerdere landen. Loopt u op tegen internationale btw-vraagstukken? Reken dan op Baker Tilly voor hoogwaardig internationaal btw-advies.

Bekijk deze dienst

Nationaal btw-advies

De btw wet- en regelgeving is complex en als u deze als ondernemer niet nauwkeurig volgt, zijn boetes en/of naheffingen niet ondenkbaar. Tegelijkertijd biedt de btw ook kansen, als u ook de rechten die u als btw-ondernemer heeft, kent en toepast.

Bekijk deze dienst

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief