Skip to content

Wie in Nederland woont, of Nederlandse bronnen (vermogen/inkomen) heeft, ontkomt er haast niet aan: de inkomstenbelasting. Voor sommigen volstaat een eenvoudige, jaarlijks terugkerende aangifte inkomstenbelasting. Deze aangifte kan echter snel uitdagender worden, bijvoorbeeld als u ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. Of wanneer u veel vermogen hebt of directeur-grootaandeelhouder (DGA) bent. Het is dan belangrijk om helder zicht te hebben op uw belastingpositie. Met onze brede ervaring voorzien wij u en uw onderneming van het beste inkomstenbelastingadvies.

Belastingadvies voor ondernemers

Als ondernemer voor de inkomstenbelasting krijgt u te maken krijgen met ingewikkelde regelgeving. Welke specifieke winstbepalingsregels gelden er voor u? Hoe zit het met investeringsfaciliteiten? En welke kosten of uitgaven vormen een aftrekpost? Door u te laten adviseren door ervaren experts weet u doorlopend wat uw belastingpositie is en wat de fiscale consequenties van uw keuzes zijn. Onze adviseurs staan u bij met pragmatisch advies.

Advies voor uw specifieke situatie

Wij houden u op de hoogte van veranderende wetgeving en fiscale aandachtspunten. Of het nu gaat om het (ver)kopen van een eigen woning, de samenloop tussen inkomstenbelasting en andere belastingen voor de DGA, of de privéaspecten van familiebedrijven: onze experts maken de lastige wetgeving inzichtelijk. Zo weet u waar u aan toe bent, en wat uw opties zijn.

  • Ondernemen in de inkomstenbelasting

  • Eenmanszaak en ZZP

  • Samenwerkingsverbanden (VOF, maatschap)

  • Eigen woning

  • Positie van de DGA

  • Box 3 vermogenspositie

Specialisaties

Ontdek de overige specialisaties van Belastingadvies

Advisering Vennootschapsbelasting

De winstbepalingsregels van de vennootschapsbelasting kunnen buitengewoon ingewikkeld zijn. Daarbij moet u nog met veel andere regels rekening houden, zoals antimisbruikmaatregelen, renteaftrekbeperkingen en uitzonderingsbepalingen. Wij helpen u hier graag mee.

Bekijk deze dienst

Internationaal belastingadvies

Is uw onderneming internationaal actief? U kunt op meerdere manieren te maken krijgen met internationale belastingregels. Wij zetten graag onze kennis en het internationale Baker Tilly-netwerk in om u te helpen met uw internationale ondernemings- en belastingvraagstukken.

Bekijk deze dienst

Aangiftes & fiscale compliance

Van periodieke of jaarlijkse belastingaangiften tot andere rapportage- of renseigneringsvereisten: zowel particulieren als ondernemers worden steeds vaker geconfronteerd met (fiscale) verplichtingen. Wij helpen u voldoen aan deze verplichtingen en zorgen er samen met u voor dat u compliant bent met de geldende wet en regelgeving.

Bekijk deze dienst

Estate Planning

Weet u hoe u er op financieel gebied voor staat en of u uw doelen op (lange) termijn kunt realiseren? Onze estate planning-specialisten staan u graag bij op het gebied van schenkingen, erfbelasting, financiële planning en bedrijfsopvolging.

Bekijk deze dienst

Transfer Pricing

Belastingautoriteiten in verschillende landen richten hun aandacht steeds vaker op verrekenprijzen (Transfer Pricing) en winsttoerekening. Wij adviseren u over uw transfer pricing-beleid met o.a. analyse en duidelijke vastlegging.

Bekijk deze dienst

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief