Loonkostenvoordelen
Niet iedereen heeft een gelijke kans als het aankomt op toegang tot de arbeidsmarkt. Gelukkig heeft de overheid hiervoor een aantal regelingen in het leven geroepen. Het loonkostenvoordeel en de no-risk polis zijn tegemoetkomingen voor werkgevers die werknemers uit bepaalde doelgroepen in dienst nemen. Met deze regelingen wil de overheid ervoor zorgen dat kwetsbare groepen werknemers betere en eerlijkere kansen hebben op de arbeidsmarkt. Ontvangt u graag advies over deze regelingen? Wij begeleiden u bij de aanvraag van subsidies gericht op loonkostenvoordelen, lage inkomensvoordeel en no-riskpolis of nemen deze voor u uit handen.
Mogelijke subsidies voor u als werkgever
-
-
Werkgevers kunnen subsidie ontvangen voor medewerkers met een arbeidsbeperking of uitkeringshistorie die zij in dienst nemen. Voorwaarde voor het ontvangen van een loonkostenvoordeel is dat de werkgever dient te beschikken over een doelgroepverklaring. Deze verklaring moet per medewerkers binnen drie maanden na indiensttreding worden aangevraagd. Wij kunnen u helpen om de voorwaarden op orde te hebben en het aanvraagproces voor u uit handen nemen.
-
-
Wanneer u medewerkers in dienst heeft met een laag loon, kunt u gebruik maken van een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers: het lage-inkomensvoordeel (LIV). Deze subsidie wordt automatisch uitgekeerd. Het verlaagt de loonkosten van werknemers in de doelgroep. Ook hierbij kunnen wij u helpen. Let op: deze subsidie loopt nog tot 1 januari 2025.
-
-
Als medewerkers ziek worden, geldt in sommige situaties de Ziektewet als vangnet. Wij faciliteren voor u het proces waarbij medewerkers gevraagd wordt naar de situatie voorafgaand aan het dienstverband en de reden voor ziekte of uitval, om na te gaan of er een vangnetregeling van toepassing is. Als werkgever kunt u dit vervolgens melden bij het UWV, waarna u gecompenseerd kunt worden voor de Ziektewetuitkering conform de vangnetregeling.
-
-
Werkgevers ontvangen jaarlijks een beschikking premie Whk. Wilt u graag zeker weten dat u alles op orde heeft? Wij controleren voor u de beschikkingen, dienen pro-forma bezwaar in en analyseren de instroom aan de hand van data en slimme tooling. Indien er onjuistheden of afwijkingen geconstateerd worden, dienen wij een bezwaar in en zorgen voor correcte afwikkeling van dit proces.
-
-
Sinds 1 januari 2020 is de premiedifferentiatie WW van toepassing. Werkgevers betalen hierdoor een lagere WW-premie voor medewerkers met een vast contract dan voor medewerkers met een flexibel contract. Onder bepaalde voorwaarden mag een lage WW-premie worden toegepast. Wij kunnen de toegepaste premie analyseren en hierover adviseren.
-
-
Het is mogelijk om de kosten terug te vragen van een transitievergoeding aan een langdurig zieke medewerker. Met de regeling compensatie transitievergoeding kan de werkgever de betaalde transitievergoeding terugkrijgen.
Om in aanmerking te komen voor de compensatie gelden de volgende voorwaarden:
de medewerker is ontslagen wegens langdurige ziekte
de medewerker had op grond van de wet recht op een transitievergoeding
de werkgever heeft de transitievergoeding betaald aan de medewerker
Specialisaties
Ontdek de overige specialisaties van Salarisdienstverlening