Skip to content

Wanneer u als natuurlijk persoon, rechtspersoon of in een samenwerkingsverband zelfstandig leveringen of diensten verricht en hiervoor vergoedingen ontvangt, kwalificeert u als ondernemer voor de btw. In beginsel moet u dan btw over de door u te factureren vergoedingen in rekening brengen aan uw afnemers. Daarnaast gelden diverse administratieve verplichtingen, zoals het uitreiken van facturen, het periodiek indienen van de btw-aangifte en het voeren van een btw-administratie.

De btw wet- en regelgeving is complex en als u deze als ondernemer niet nauwkeurig volgt, zijn boetes en/of naheffingen niet ondenkbaar. Tegelijkertijd biedt de btw ook kansen, als u ook de rechten die u als btw-ondernemer heeft, kent en toepast. Wilt u meer weten over uw btw-positie en uw rechten en plichten als btw-ondernemer? Schakel ons dan in voor een vrijblijvend gesprek.

Vastgoed, btw en overdrachtsbelasting

Heeft u te maken met vastgoedtransacties? Dan dient u ook rekening te houden met btw en overdrachtsbelasting. Wij helpen u om betere resultaten te behalen met de grondtransacties door u te adviseren over de btw en overdrachtsbelasting.

Lees meer

Hulp bij vastgoed, btw en overdrachtsbelasting

Hulp met btw voor zorg- en onderwijsinstellingen

Als zorginstelling of onderwijsinstelling heeft u (bewust of onbewust) dagelijks met btw te maken. Wij helpen uw organisatie meer bewust met btw om te gaan, (onbewuste) risico’s zoveel mogelijk te beperken en de btw te borgen in uw reguliere bedrijfsprocessen.

Btw-advies voor zorg- en onderwijsinstellingen

Hulp met btw voor overheidsinstellingen

Als overheidsinstelling bent u zowel belastingheffer als belastingbetaler. Overal in uw organisatie is btw-heffing aan de orde. Wij helpen u meer grip te krijgen op de btw-processen en de btw in reguliere bedrijfsprocessen te borgen.

Btw-advies voor overheidsinstellingen

Specialisaties

Ontdek de overige specialisaties van Btw Advies en Compliance

Btw-compliance en -vertegenwoordiging

Baker Tilly is een ervaren adviseur op het gebied van Nederlandse btw-compliance. Wij werken op uw verzoek nauw samen met uw logistieke dienstverlener(s) op het gebied van warehousing, handling, distributie en logistiek om de btw-verplichtingen rondom uw bedrijfsactiviteiten goed te regelen.

Bekijk deze dienst

Btw-tooling

Elke onderneming heeft data over het bedrijf en de bedrijfsprocessen. Slimme tools maken het mogelijk om diverse inzichten uit deze data te filteren, ook op het gebied van de btw. Baker Tilly heeft diverse tools ontwikkeld die het optimaliseren van uw btw-positie kunnen ondersteunen.

Bekijk deze dienst

Douane-advies

Nederland bevindt zich in een gunstige positie als het aankomt op de internationale handel: de invoer, distributie en uitvoer van goederen. Heeft u te maken heeft met goederen die Nederland en de EU binnenkomen of verlaten? Wij helpen u graag met de belangrijkste aandachtspunten op het gebied van Douane-vraagstukken.

Bekijk deze dienst

Internationaal btw-advies

Wanneer u handelt of diensten verricht op internationaal niveau, levert dit btw-verplichtingen op, afhankelijk van uw bedrijfsmodel soms zelfs in meerdere landen. Loopt u op tegen internationale btw-vraagstukken? Reken dan op Baker Tilly voor hoogwaardig internationaal btw-advies.

Bekijk deze dienst

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief