Skip to content

U wilt groeien, uitbreiden door overname of heeft een andere reden waarom uw onderneming financiering nodig heeft. Wat zijn de mogelijkheden voor bedrijfsfinanciering en welke passen het beste bij uw plannen? Wij bieden onafhankelijk financieringsadvies voor DGA’s en MKB- en familiebedrijven bij bijvoorbeeld management- en medewerkersparticipaties. Wij begrijpen uw wensen en die van alle betrokken partijen. Samen met u komen we tot de beste oplossing voor uw financieringsvraagstuk.

Startpunt voor bedrijfsfinanciering

Onze adviseurs richten zich op het geven van advies met betrekking tot alle aspecten van de financiering, waaronder het aantrekken van nieuwe leningen, herfinanciering van schulden en balans(her)structurering. Ongeacht het soort financiering waar u voor kiest; een betrouwbaar plan is altijd het startpunt. Iedere financier wil namelijk weten waar u de financiering voor nodig heeft en of er een gedegen plan aan ten grondslag ligt.

Welke vormen van bedrijfsfinanciering zijn er?

De meest voorkomende vorm van bedrijfsfinanciering is een faciliteit bij de bank. Dat kan een doorlopend krediet zijn of een lening. De financiering zou ook een borgstellingskrediet of een investering van een particulier kunnen zijn. Bij welke mogelijke financieringsvormen voelt u zich prettig? In de eerste fase van het financieringstraject gaan wij met u in gesprek en kijken we met elkaar naar de meest wenselijke en haalbare situatie.

Hoe ziet het financieringsproces eruit?

Een financiering is niet van de ene op de andere dag geregeld. Degelijk advies, een groot netwerk en hulp bij het op orde maken van de gevraagde documenten, zoals een financieringsmemorandum, kan dit proces versoepelen. Dit zijn precies de zaken waar Baker Tilly Corporate Finance u mee kan helpen. 

Wij kijken naar uw organisatie en uw financieringsbehoefte, zodat we begrijpen welke financieringsvormen en -instellingen het beste bij u passen. Wij beschikken over een groot netwerk van contacten bij banken, private equity en gemengde financieringsvormen, zodat we altijd interessante partijen voor u kunnen vinden en benaderen. Onze financieringsspecialisten, met jarenlange ervaring binnen de (bancaire) financieringssector, zijn daarnaast in staat om voor u te onderhandelen op gebied van tarifering en voorwaarden.

De financiering is binnen. En nu?

Na het succesvol aantrekken van financiering wordt vaak door de financier gevraagd periodiek te rapporteren over de ontwikkelingen binnen de onderneming en het bedrijfsresultaat. Wij kennen de wensen van verschillende financiers op dit gebied en kunnen u ondersteunen gedurende de looptijd van de financiering.

Transactieoverzicht 2022

In 2022 adviseerden wij klanten bij 153 opdrachten, uiteenlopend van overnames en due diligence onderzoeken tot waarderingen en financieringen. De totale waarde van de overnames is uitgekomen op € 233 miljoen met een gemiddelde transactiewaarde van € 6 miljoen. Onze klanten zijn actief in uiteenlopende sectoren. Welke sectoren dat onder andere zijn, ziet u hieronder. Lees de verhalen van deze klanten in de referenties, of neem contact op om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.

Specialisaties

Ontdek de overige specialisaties van Corporate Finance

Over Corporate Finance

Baker Tilly Corporate Finance biedt oplossingen voor diverse financiële vraagstukken. Van koop- en verkoopbegeleiding tot waardebepaling en van (her)financiering tot due diligence. Maak kennis met ons team en onze werkwijze.

Bekijk deze dienst

Due Diligence

Bij vrijwel iedere overname komt boekenonderzoek (Due Diligence) kijken. Hierbij wordt het object van aankoop nader bestudeerd op verborgen problemen. Onze brede expertise op gebied van Due Diligence (financieel, fiscaal, juridisch, HR en IT) voorkomt verrassingen. Wij kunnen tevens ondersteunen bij het verwerken van risico’s in de koopovereenkomst.

Bekijk deze dienst

Bedrijfsovername

Onze adviseurs kunnen u van begin tot eind volledig adviseren en ontzorgen bij een bedrijfsovername. Van het opstellen van het acquisitieprofiel en het vinden van geschikte targets, het benaderen van (inter)nationale markten, het uitvoeren van de bedrijfsanalyse en de onderhandelingen tot en met het opstellen van de juridische documenten.

Bekijk deze dienst

Bedrijf verkopen

Wij kunnen u adviseren en begeleiden in het gehele verkooptraject: van de voorbereiding, benodigde documentatie en het benaderen van potentiële kopers, tot het begeleiden van het boekenonderzoek, voeren van onderhandelingen en het opstellen van de juridische overeenkomsten.

Bekijk deze dienst

Waardebepaling

Waardebepaling vormt de basis voor onderhandelingen en prijsbepaling. De uitkomst is dus erg belangrijk en helpt u bij het maken van de juiste keuzes. Onze specialisten helpen u hier graag bij.

Bekijk deze dienst

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief