Skip to content

Audit & Assurance

Uw stakeholders, de maatschappij en uzelf willen zekerheid (assurance) als het gaat om uw cijfers. Een audit brengt die zekerheid. Tijdens een audit wordt onder meer gekeken of de bedrijfsprocessen en ondersteunende IT-systemen in uw organisatie betrouwbare (financiële) gegevens produceren. Deze gegevens vormen de basis voor de jaarrekening en financiële verantwoording.

Bij Baker Tilly kunt u rekenen op hoge kwaliteitsstandaarden, waarmee wij in staat zijn om bij uw jaarrekening en andere financiële verantwoordingen de gewenste zekerheid te bieden. Wij combineren bovendien professionaliteit, specialisme en moderne audittechnieken met persoonlijke betrokkenheid bij onze opdrachtgevers. Vanuit deze betrokkenheid weten wij wat er bij uw organisatie leeft en bieden wij praktische oplossingen.

ESG (Environmental, Social and Governance)

ESG heeft betrekking op verslaglegging over niet-financiële zaken ten aanzien van milieu, sociale onderwerpen en de daarbij behorende governance van organisaties. Vanaf het boekjaar 2025 schrijft de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) voor dat organisaties verplicht duurzaamheidsinformatie moeten rapporteren en laten controleren. Dit betekent dat de ESG onderdeel zal worden van de controlewerkzaamheden van de openbaar accountant.

Aandacht voor risicomanagement

De onzekerheden in uw omgeving, zoals door Covid-19, de energietransitie of cryptovaluta’s, kunnen direct of op termijn uw jaarrekening raken. Wij kunnen u hierbij ondersteunen. In onze risicogerichte controle-aanpak vormt het opdoen van kennis over uw organisatie en de omgeving waarin u opereert een belangrijke eerste stap.

Vind ons in uw regio

Onze adviseurs werken vanuit verschillende vestigingen in Nederland. Zo is er altijd een collega van ons in uw buurt die u kan helpen met zaken als beoordelen van jaarrekeningen, jaarrekeningcontrole of de controle van uw subsidieverantwoording. Kijk op onze contactpagina voor de telefoonnummers en e-mailadressen van een adviseur bij u in de buurt.

Contact

Specialisaties

Ontdek de specialisaties van Audit & Assurance

Jaarrekeningbeoordeling

Een beoordelingsopdracht is bij uitstek geschikt in situaties waarin er behoefte is aan een zekere, beperkte mate van zekerheid, maar er geen wettelijke controleplicht bestaat. Baker Tilly helpt u met de beoordeling van uw jaarrekening, bijvoorbeeld als voorbereiding op een toekomstige controle-opdracht.

Bekijk deze dienst

Jaarrekeningcontrole

Bij een jaarrekeningcontrole toetsen wij of de informatie in uw jaarrekening betrouwbaar is. Wij hebben specialisten voor specifieke sectoren, zoals zorginstellingen, vastgoed/woningcorporaties en de publieke sector en maken gebruik van het internationale netwerk van Baker Tilly International.

Bekijk deze dienst

Controle Subsidieverantwoording

De financiële impact van een niet-goedgekeurde subsidieaanvraag kan groot zijn. Baker Tilly hanteert bij een subsidie-compliance toets een aanpak waarbij u beter weet wat u kunt verwachten. Onze subsidie-adviseurs denken daarnaast graag met u mee hoe u juist én tijdig verantwoording gaat afleggen.

Bekijk deze dienst

Zo helpen wij uw bedrijf

Ontdek onze diensten. Onze betrokken en ervaren specialisten zijn u bij iedere uitdaging van dienst.

Audit & Assurance

Met een audit krijgen u en uw stakeholders en de maatschappij zekerheid (assurance) over de cijfers in uw bedrijf en uw jaarrekening.

Belastingadvies

Belastingadvies nodig? Wij helpen u bij o.a. Vpb, inkomstenbelasting, aangiftes, Estate Planning en Transfer Pricing.

Btw-advies en Compliance

Wet- en regelgeving verandert voortdurend, nationaal én internationaal. Wij zijn u graag van dienst bij btw-advies aan en compliance van uw onderneming.

Business Advisory

Business Advisory helpt u doelstellingen van uw organisatie te bereiken. Strategische keuzes en efficiënte processen zijn hierbij van belang.

Corporate Finance

Onze Corporate Finance adviseurs weten raad met uw zakelijke uitdagingen, zoals financieringsaanvragen, due diligence onderzoek en een businessplan.

Employment Advisory

Uw medewerkers zijn uw belangrijkste kapitaal. Onze HR-consultants, loonheffingsspecialisten en arbeidsrechtjuristen helpen u ‘fit for future’ te zijn.

ESG Advisory

Sustainability en ESG zijn belangrijk voor de toekomst, maar ook nodig vanwege (verplichte) sustainability-rapportages. Wij helpen u hierbij graag.

Interim Financials

Tijdelijke versterking nodig? Wij zijn een betrouwbare detacheringsorganisatie gespecialiseerd in bemiddeling en detachering van finance professionals

IT Advisory

ICT is onmisbaar voor het merendeel van de bedrijfsprocessen. Denk aan beveiliging en betrouwbaarheid. Wij helpen u hier graag mee verder.

Legal Advisory

Bij ons vindt u hoogwaardig juridisch advies van onze juristen, in samenwerking met (internationale) collega’s uit andere disciplines.

Mkb Accountancy & Advies

Ondernemen zit vol uitdagingen. Wij zijn uw vertrouwde adviseur die u helpt om lastige keuzes te maken en u inzicht geeft in uw cijfers.

Salarisdienstverlening

Tijd besparen? Besteed uw salarisadministratie bij ons uit of maak gebruik van ons advies terwijl u de administratie zelf doet.

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief