Skip to content

Inherent aan het vakgebied van IT Advisory is het op zoek gaan naar mogelijkheden voor verbetering en grotere efficiency. De IT-systemen van uw organisatie bieden daar meer mogelijkheden voor dan u wellicht denkt. Uw systemen, zoals cloudoplossingen en API’s, zitten vol met primaire data, digitale sporen van handelingen en (deels) geautomatiseerde controlemaatregelen. Daaruit kunnen wij vaak een groot aantal mogelijkheden halen om de jaarrekeningcontrole vanuit dit perspectief efficiënter in te steken. Op basis van een gedegen onderzoek zoeken wij voor u de mogelijkheden uit. Daarnaast ontvangt u van ons een management letter, waarin wij aangeven waar (nog) geen mogelijkheden werden gevonden, de oorzaak hiervan en een advies voor verbetering.

Het belang van de IT-audit

Onze IT-auditors leveren met hun kennis van IT-systemen essentiële ondersteuning aan de accountants in de controlepraktijk van Baker Tilly. Klanten van onze controlepraktijk verwerken namelijk in toenemende mate hun (financiële) gegevens in geïntegreerde, complexe ERP-systemen met allerlei soorten koppelingen in de vorm van API’s, waaronder webservices. Daarbij zijn deze omgevingen in toenemende mate (deels) gemigreerd naar Cloud Service Providers zoals Azure, Google en Amazon. 

Systeemgerichte controles

Op basis van deze onderzoeksvraag stellen onze IT-auditors vast welke interne beheersmaatregelen (deels) zijn geautomatiseerd. Wij combineren hier onze expertise van procesinrichting en -beheersing met specialistische kennis van IT-omgevingen. Op deze wijze zijn wij in staat om een oordeel te vellen over de kwaliteit van de digitale informatievoorziening ten behoeve van de accountant. Daar waar de kwaliteit niet voldoet voor toepassing in de controleaanpak ontvangt u van ons een management letter waarin wij de oorzaak benoemen en een advies voor verbetering geven.

Specialisaties

Ontdek de overige specialisaties van IT Advisory

IT Assurance

Als gebruiker of leverancier van IT-systemen wilt u zekerheid krijgen of geven dat deze systemen goed worden beheerd en beveiligd zijn. Baker Tilly IT Advisory helpt u met assurancerapportage aantonen dat uw processen op orde zijn, kwaliteit gewaarborgd is en risico’s worden beheerst.

Bekijk deze dienst

Informatiemanagement

Baker Tilly IT Advisory kan uw IT-omgeving tegen het licht houden en inzicht bieden in de kwaliteit, het potentieel en de verbeterpunten hiervan. Bij de selectie van IT-systemen kijken we vervolgens naar de balans tussen de IT-organisatie, infrastructuur, mensen, processen en kosten.

Bekijk deze dienst

Informatiebeveiliging

Baker Tilly IT Advisory geeft u helder inzicht in uw (privacy)risico’s en de interne maatregelen en biedt praktisch advies. Dit kan in de vorm van nulmetingen of een kwetsbaarheidsscan, maar ook door concreet beleid en plannen uit te werken.

Bekijk deze dienst

Data Analytics & Business Intelligence

Effectief beheer en inzicht in uw data is van belang voor het benutten van de waarde hiervan, het voorkomen van verstoringen en het verschaffen van juiste managementinformatie. Wij helpen u met onderzoek en inrichting van data-omgevingen met o.a. Dashboarding, RPA, AI en Predictive Analytics.

Bekijk deze dienst

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief