Skip to content

De huidige krappe arbeidsmarkt vraagt om een strategische oplossing. Daarom helpt Baker Tilly Employment Advisory u graag met de ontwikkeling van een doelgerichte Strategische Personeelsplanning (SPP).

Met dit instrument heeft u inzicht in:

  • De huidige én toekomstige personeelsbehoefte van uw organisatie

  • De dynamiek op de arbeidsmarkt.

Alleen met deze inzichten haalt u uw bedrijfsdoelstellingen én werkt u tegelijkertijd aan het behoud van uw talent, kostenbesparingen, betere besluitvorming, concurrentievoordeel en een proactieve planning van personeel.

Talentbehoud en een effectief selectieproces

Er zijn simpelweg minder (geschikte) kandidaten die uw openstaande vacatures kunnen vervullen, dan een paar jaar geleden. Het kost daardoor meer tijd en geld om talent aan te trekken.

Om hier efficiënt mee om te gaan, heeft u een mix nodig van:

  • Talentbehoud - Hoe blijft u zo aantrekkelijk mogelijk voor uw medewerkers door te investeren in hun groei?

  • Een effectief selectieproces - Gericht op het vinden van de kandidaat die het beste past bij de functie.

Om dit te (kunnen) realiseren geeft Baker Tilly Employment Advisory inzicht in het gedrag van uw huidige én aanstaande medewerkers. Dat doen we met ontwikkelassessments die zijn gebaseerd op de DISC-methode.

Foto van meeting

Inzicht in arbeidsmarktdynamiek, continu op de hoogte van wat er speelt

Of de arbeidsmarkt nu krap is, of juist niet: het is altijd belangrijk om de ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Zo kunt u uw werving en (personeels-)planning daar goed op afstemmen. Baker Tilly helpt u om actief arbeidsmarktinformatie te verzamelen van uw sector, maar ook functie specifieke arbeidsmarktinformatie. Zo zorgen we samen voor een SPP dat is afgestemd op de markt én dat zorgt voor een voorsprong op uw concurrenten.

Foto van personeelsmeeting

Een duidelijk plan van aanpak voor uw strategische Personeelsplanning

De kern van Strategische Personeelsplanning (SPP) is het vinden van de juiste match tussen vraag naar en aanbod van arbeid. Met SPP krijgt u meer grip op uw toekomstige personeelsbestand.  Dit proces van het bepalen van uw huidige en toekomstige personeelsbehoefte, resulteert in een plan van aanpak. Zo kunt u voldoende èn geschikte medewerkers aantrekken om uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

Dit plan gaat verder dan het simpelweg opvullen van vacatures; het draait ook om plannen voor de lange termijn. Het identificeren van belangrijke rollen en het waarborgen van de opvolging zijn belangrijk voor de continuïteit van uw organisatie. Het proces van SPP bevat een aantal stappen, waaronder analyse van de personeelsbehoefte, identificatie van sleutelrollen, beoordeling van beschikbaar talent, planning voor talentontwikkeling en mobiliteit en het voortdurend controleren en aanpassen van het SPP-plan.

Foto van werknemers buiten

Specialisaties

Ontdek de overige specialisaties van Employment Advisory

Werk & Welzijn

Baker Tilly adviseert en begeleidt om de balans te vinden tussen het welzijn van uw medewerkers én het halen van uw bedrijfsdoelen. Dat doen we met bewezen methoden, meetbare resultaten en heldere doelen.

Bekijk deze dienst

Duurzame en concurrerende arbeidsvoorwaarden

Duurzame arbeidsvoorwaarden zijn zeker geen luxe meer in tijden waar u bij veel functies flinke concurrentie hebt van andere werkgevers. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor zowel (potentiële) werknemers als werkgevers.

Bekijk deze dienst

Cultuur & Integriteit

Inzicht in de cultuur in uw organisatie? Door onderzoek en advies krijgt u zicht op de voor- en nadelen van uw cultuur en handvatten voor verbeteringen.

Bekijk deze dienst

Toekomst van Werk & Organisatie

Toekomst van Werk & Organisatie

Bekijk deze dienst

Medewerkertevredenheidsonderzoek

Waarom duikt het thema werkgeluk ineens overal op? En waarom is het zo belangrijk dat u dit schijnbaar ongrijpbare begrip, toch heel concreet en meetbaar maakt?

Bekijk deze dienst

SLIM-subsidie

U wilt uw interne organisatie verbeteren. De SLIM-subsidie kan u daarbij helpen. Deze regeling maakt het voor MKB bedrijven mogelijk om gesubsidieerd te investeren in de ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers.

Bekijk deze dienst

Werkkostenregeling

U wilt de fiscale situatie van uw bedrijf verbeteren en uw werknemers meer kansen bieden. Het juist benutten van de WKR in 2023 kan u daarbij helpen. Deze regeling maakt het voor werkgevers mogelijk om onbelaste vergoedingen aan werknemers te geven.

Bekijk deze dienst

Personenmobiliteit

De visie op mobiliteit en duurzaamheid is sterk aan het veranderen. Werknemers willen meer flexibiliteit, terwijl de markt vraagt om duurzaamheid. Baker Tilly helpt u graag met al uw mobiliteitsvraagstukken.

Bekijk deze dienst

HR Hub

Met de Baker Tilly HR Hub bieden wij u een alles-in-één oplossing: een online HR en payroll platform én een flexibele inzet van onze HR-specialisten

Bekijk deze dienst

MDIEU-subsidie

De MDIEU-subsidie stimuleert een gemotiveerde, gezonde en productieve werkomgeving. Grijp uw kans en laat deze subsidie niet aan u voorbijgaan: Baker Tilly helpt u graag met de subsidieaanvraag. Samen gaan we voor een succesvol subsidieproject!

Bekijk deze dienst

.

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief