Skip to content

Het verkopen van uw onderneming of bedrijf is vaak een spannende en ingrijpende aangelegenheid. Dit komt doordat een verkoop niet alleen directe gevolgen heeft voor de toekomst van de onderneming of het bedrijf, maar ook een grote invloed heeft op uzelf. Baker Tilly Corporate Finance kan u adviseren en begeleiden gedurende het gehele verkooptraject. Van het adviseren bij de voorbereidende werkzaamheden, het opstellen van de benodigde documentatie, het inventariseren en benaderen van potentiële kopers tot en met het begeleiden van het boekenonderzoek, het voeren van de onderhandelingen en het opstellen van de juridische overeenkomsten.

Uw bedrijf verkopen in drie fasen

Baker Tilly International

Wij werken veel samen met andere corporate finance-afdelingen binnen het internationale Baker Tilly-netwerk. Via ons netwerk komen wij regelmatig in contact met internationale bedrijven, vaak van grotere omvang, met interesse in het overnemen van Nederlandse ondernemingen. Vaak hebben deze partijen hier een aansluitend strategisch belang bij, wat tot een hogere verkoopprijs kan leiden.

Transactieoverzicht 2022

In 2022 adviseerden wij klanten bij 153 opdrachten, uiteenlopend van overnames en due diligence onderzoeken tot waarderingen en financieringen. De totale waarde van de overnames is uitgekomen op € 233 miljoen met een gemiddelde transactiewaarde van € 6 miljoen. Onze klanten zijn actief in uiteenlopende sectoren. Welke sectoren dat onder andere zijn, ziet u hieronder. Lees de verhalen van deze klanten in de referenties, of neem contact op om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.

Specialisaties

Ontdek de overige specialisaties van Corporate Finance

Over Corporate Finance

Baker Tilly Corporate Finance biedt oplossingen voor diverse financiële vraagstukken. Van koop- en verkoopbegeleiding tot waardebepaling en van (her)financiering tot due diligence. Maak kennis met ons team en onze werkwijze.

Bekijk deze dienst

Financiering

Wat zijn uw mogelijkheden voor bedrijfsfinanciering? Wij bieden onafhankelijk financieringsadvies voor DGA’s en (familie)bedrijven bij bijvoorbeeld management- en medewerkersparticipaties. Wij begrijpen uw wensen en die van alle betrokken partijen en komen samen tot de beste oplossing.

Bekijk deze dienst

Due Diligence

Bij vrijwel iedere overname komt boekenonderzoek (Due Diligence) kijken. Hierbij wordt het object van aankoop nader bestudeerd op verborgen problemen. Onze brede expertise op gebied van Due Diligence (financieel, fiscaal, juridisch, HR en IT) voorkomt verrassingen. Wij kunnen tevens ondersteunen bij het verwerken van risico’s in de koopovereenkomst.

Bekijk deze dienst

Bedrijfsovername

Onze adviseurs kunnen u van begin tot eind volledig adviseren en ontzorgen bij een bedrijfsovername. Van het opstellen van het acquisitieprofiel en het vinden van geschikte targets, het benaderen van (inter)nationale markten, het uitvoeren van de bedrijfsanalyse en de onderhandelingen tot en met het opstellen van de juridische documenten.

Bekijk deze dienst

Waardebepaling

Waardebepaling vormt de basis voor onderhandelingen en prijsbepaling. De uitkomst is dus erg belangrijk en helpt u bij het maken van de juiste keuzes. Onze specialisten helpen u hier graag bij.

Bekijk deze dienst

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief