Skip to content

Werk en welzijn van mensen gaan hand in hand met:

 • Werk dat op een passende manier wordt aangeboden leidt tot een hoger welzijn

 • Medewerkers met een hoger welzijn leveren significant betere bedrijfsresultaten

Baker Tilly adviseert en begeleidt u om zo de balans te kunnen vinden tussen het welzijn van uw medewerkers én het halen van uw bedrijfsdoelen. Dat doen we met bewezen methoden, meetbare resultaten en heldere doelen.

De uitdaging: vitaliteit & duurzame inzetbaarheid

Vitaliteit draait hierbij ook (en soms vooral) om het voorkomen van ziekteverzuim. Zeker in tijden waar het tekort aan menskracht groot is, kan uitval van een medewerker een sneeuwbaleffect veroorzaken. Een vervanger is namelijk niet eenvoudig gevonden en de druk op de rest van het team neemt toe – soms met nog meer ziekteverzuim tot gevolg.

Het voorkomen van uitval is in dit geval dus van groot belang, om hoge verzuimkosten en een (nog groter) tekort aan personeel te beperken. Vitaliteit, maar ook een duidelijke visie op duurzame inzetbaarheid van (oudere) medewerkers verdienen dus de volle aandacht.

De specialisten van Baker Tilly Employment Advisory helpen u graag verder met vragen als:

 • Waar ligt de behoefte van mijn medewerkers?

 • Wat verwachten medewerkers van mij, als werkgever?

 • Hoe houdt u de oudere generatie vitaal en inzetbaar in tijden van snelle (technologische) ontwikkeling?

 • Hoe maakt u gebruik van regelingen die gericht zijn op duurzame inzetbaarheid zoals het generatiepact?

 • Hoe kunt u mensen stimuleren om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen vitaliteit en duurzame inzetbaarheid?

Foto van collega's in gesprek

Inzicht en overzicht met het Huis van Werkvermogen

Een van de middelen die onze specialisten gebruiken om vitaliteit en duurzame inzetbaarheid inzichtelijk te maken is het 'Huis van Werkvermogen'.

Bij deze methode staat elke verdieping van het 'huis' voor een ander aspect van het werkvermogen van de medewerker. Zo krijgt u een compleet beeld van gezondheid en individuele competenties, tot en met organisatorische normen en waarden en werkomstandigheden.

Het Huis van Werkvermogen geeft u inzichten om uw personeelsbezetting op de juiste criteria te beoordelen. En om daar bij te sturen waar dat nodig is. U voorkomt langdurige uitval en u zorgt voor een organisatie waar voldoende kansen zijn voor duurzame inzetbaarheid.

Het Huis van Werkvermogen biedt u:

 • Inzicht in alle factoren die het werkvermogen beïnvloeden.

 • Hulp bij het ontwikkelen van gerichte interventies om het werkvermogen te verbeteren.

Zo creëren onze specialisten samen met u optimale werkomstandigheden, gezondheidsprogramma' s en een duidelijk overzicht van trainingsbehoeften.

Foto van meeting

Inzicht in de (financiële) impact van arbeidsongeschiktheid

Graag helpt Baker Tilly Employment Advisory u met het beperken van alle kosten die, soms niet te voorkomen, arbeidsongeschiktheid met zich meebrengt. Daarvoor beginnen we met inzicht en een overzicht van alle kosten zoals:

 • Loondoorbetaling bij ziekte, dit kan aanzienlijk oplopen bij langdurig verzuim.

 • Vervangingskosten, inclusief wervings- en trainingskosten bij langdurige afwezigheid.

 • Productiviteitsverlies.

 • Verzekeringskosten, oplopende premies van de verzuimverzekering.

 • Imagoschade, vooral voor publieke organisaties of organisaties die sterk op reputatie leunen.

Onze specialisten maken samen met u een duidelijk plan van preventief beleid tot een personeelsbeleid dat volledig gericht is op de gezondheid en het welzijn van al uw medewerkers.

Specialisaties

Ontdek de overige specialisaties van Employment Advisory

Duurzame en concurrerende arbeidsvoorwaarden

Duurzame arbeidsvoorwaarden zijn zeker geen luxe meer in tijden waar u bij veel functies flinke concurrentie hebt van andere werkgevers. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor zowel (potentiële) werknemers als werkgevers.

Bekijk deze dienst

Cultuur & Integriteit

Inzicht in de cultuur in uw organisatie? Door onderzoek en advies krijgt u zicht op de voor- en nadelen van uw cultuur en handvatten voor verbeteringen.

Bekijk deze dienst

Toekomst van Werk & Organisatie

Toekomst van Werk & Organisatie

Bekijk deze dienst

Arbeidsmarkt en Strategische Personeelsplanning

Arbeidsmarkt en Strategische Personeelsplanning

Bekijk deze dienst

Medewerkertevredenheidsonderzoek

Waarom duikt het thema werkgeluk ineens overal op? En waarom is het zo belangrijk dat u dit schijnbaar ongrijpbare begrip, toch heel concreet en meetbaar maakt?

Bekijk deze dienst

SLIM-subsidie

U wilt uw interne organisatie verbeteren. De SLIM-subsidie kan u daarbij helpen. Deze regeling maakt het voor MKB bedrijven mogelijk om gesubsidieerd te investeren in de ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers.

Bekijk deze dienst

Werkkostenregeling

U wilt de fiscale situatie van uw bedrijf verbeteren en uw werknemers meer kansen bieden. Het juist benutten van de WKR in 2023 kan u daarbij helpen. Deze regeling maakt het voor werkgevers mogelijk om onbelaste vergoedingen aan werknemers te geven.

Bekijk deze dienst

Personenmobiliteit

De visie op mobiliteit en duurzaamheid is sterk aan het veranderen. Werknemers willen meer flexibiliteit, terwijl de markt vraagt om duurzaamheid. Baker Tilly helpt u graag met al uw mobiliteitsvraagstukken.

Bekijk deze dienst

HR Hub

Met de Baker Tilly HR Hub bieden wij u een alles-in-één oplossing: een online HR en payroll platform én een flexibele inzet van onze HR-specialisten

Bekijk deze dienst

.

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief