Skip to content

Controle Subsidieverantwoording

Het verkrijgen van subsidie kan een middel zijn om uw ambities te realiseren. De controle op het voldoen aan de voorwaarden voor de aan uw organisatie verstrekte subsidies wordt echter steeds formeler en autoriteiten worden strenger. Overheidsorganen controleren vaker op de rechtmatigheid van verkregen subsidies. Daarom wilt u de activiteiten waarvoor u subsidie ontvangt en uw financiële situatie goed vastgelegd hebben. Uniek aan de aanpak van Baker Tilly is dat wij vanaf de start van uw subsidietraject meedenken hoe u goed, juist én tijdig verantwoording aflegt. Wij vertellen niet pas achteraf wat juist en niet juist is, maar zorgen dat u goed onderbouwd heeft waarom u van de betreffende subsidies gebruik kunt maken. Minder zorgen over subsidies geeft uw organisatie meer stabiliteit, zodat u aan het bereiken van uw ambities kunt werken.

Internationale expertise

Onze specialisten en controleurs van Subsidy Compliance zijn fulltime bezig met subsidieverantwoordingstrajecten. Zij werken voor subsidieverstrekkers zoals de (rijks)overheid, de Verenigde Naties, de Europese Commissie en de Wereldbank, maar ook voor (inter)nationale subsidieontvangers. Naast controleur zijn wij ook uw kennispartner.

Onze aanpak

Baker Tilly hanteert bij het toetsen van uw subsidie-aanvraag een aanpak waarbij verrassingen achteraf worden voorkomen: vanaf de start van uw subsidie-traject denken wij mee hoe u juist én tijdig verantwoording kunt afleggen. Dit wordt gegarandeerd door:

  • onze actuele kennis van subsidieregelingen;

  • langdurige ervaring met nationale en internationale subsidie-controles;

  • betrokkenheid van onze specialisten bij u als onze opdrachtgever

  • onze korte communicatielijnen.

SLIM-regeling

Ook voor 2024 heeft de overheid geld beschikbaar gesteld om MKB-ondernemingen te stimuleren om te werken aan duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. Met de Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM-regeling) ondersteunt de overheid activiteiten op het gebied van leren en ontwikkeling van werknemers. Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor de volgende activiteiten:

  • doorlichting van de onderneming

  • loopbaan- en ontwikkeladviezen voor werknemers

  • initiatieven gericht op methoden die werknemers aanmoedigen in hun ontwikkeling

  • derde leerweg (praktijkleerplaats).

Neem contact met ons op over hoe wij u voor de SLIM-regeling van dienst kunnen zijn.

Vind ons in uw regio

Onze adviseurs werken vanuit verschillende vestigingen in Nederland. Zo is er altijd een collega van ons in uw buurt die u kan helpen met zaken als beoordelen van jaarrekeningen, jaarrekeningcontrole of de controle van uw subsidieverantwoording. Kijk op onze contactpagina voor de telefoonnummers en e-mailadressen van een adviseur bij u in de buurt.

Contact

Specialisaties

Ontdek de overige specialisaties van Audit & Assurance

Jaarrekeningbeoordeling

Een beoordelingsopdracht is bij uitstek geschikt in situaties waarin er behoefte is aan een zekere, beperkte mate van zekerheid, maar er geen wettelijke controleplicht bestaat. Baker Tilly helpt u met de beoordeling van uw jaarrekening, bijvoorbeeld als voorbereiding op een toekomstige controle-opdracht.

Bekijk deze dienst

Jaarrekeningcontrole

Bij een jaarrekeningcontrole toetsen wij of de informatie in uw jaarrekening betrouwbaar is. Wij hebben specialisten voor specifieke sectoren, zoals zorginstellingen, vastgoed/woningcorporaties en de publieke sector en maken gebruik van het internationale netwerk van Baker Tilly International.

Bekijk deze dienst

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief