Bosan B.V. komt in handen van de beursgenoteerde, Franse branchegenoot ABEO S.A.

De Nederlandse producent en leverancier van sportinstallaties, Bosan B.V., komt in handen van de beursgenoteerde, Franse branchegenoot ABEO S.A. Het Nederlandse familiebedrijf Bosan ontwikkelt en produceert sportinstallaties en sporttoestellen voor bewegingsonderwijs en (top)sport in binnensportaccommodaties. Het bedrijf opereert internationaal met een kantoor in Haaksbergen en vanuit België met een kantoor in Melle. Het bedrijf bestaat uit circa 75 medewerkers.

Verkoop bedrijf is strategische keuze

In een markt die de afgelopen jaren in absolute zin is gekrompen, slaagde Bosan erin om te groeien door een groter deel van de schijf te bemachtigen. Op termijn is het beter om je aan te sluiten bij een groep die internationaal meetelt en te profiteren van hun internationale netwerk. De verkoop is dus niet uit financiële noodzaak, maar juist een strategische keuze.

Baker Tilly Corporate Finance heeft, onder leiding van Lorijn van Leersum, de aandeelhouders van Bosan B.V. van verkoopadvies voorzien tijdens de transactie. Richard en Marieke Ten Bos, het managementteam achter Bosan, verklaren: “We zijn erg blij met deze fusie, die de toekomst van Bosan voor zowel haar klanten als werknemers zal verzekeren. Deze voortgezette transactie met een groep zoals die van ABEO zal Bosan ook in staat stellen om uit te breiden naar nieuwe markten”.

Buy-and-Build

Het Franse ABEO is een wereldleider in sport- en vrijetijdsuitrusting en is gespecialiseerd in de productie en verkoop van sportartikelen. ABEO is met 1300 medewerkers, waarvan 400 in Frankrijk, verspreid over 34 locaties. De groep behaalt 30% van haar omzet in Frankrijk, 52% in Europa en 18% in de rest van wereld. Sinds de beursgang van ABEO in 2016 heeft het vol ingezet op een buy-and-build groeistrategie en is de omzet gestegen tot €167 miljoen. De bedrijfsovername van Bosan past in dit plaatje en biedt de kans om de ABEO’s positie in de Benelux-markt verder te consolideren.

Voor de verkoop van het bedrijf maakte Bosan B.V. gebruik van de diensten van Baker Tilly Corporate Finance. Het traject werd begeleid door Lorijn van Leersum. Speelt voor uw bedrijf een soortgelijke vraag of overweegt u uw bedrijf te verkopen of een overname te doen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.