Landendesk Verenigde Staten

Internationaal ondernemen - Landendesk - USA.jpg

De Verenigde Staten heeft de grootste economie ter wereld. Met meer dan 310 miljoen inwoners is het een potentieel enorme afzetmarkt voor consumentengoederen. Gemiddeld spendeert een Amerikaanse consument meer geld vergeleken met een Europese consument. De economische crisis heeft hier geen verandering in gebracht.

Veelzijdig ondernemersklimaat

Oostkust, westkust, het midwesten of de zuidkust: waar u ook wilt ondernemen in de Verenigde Staten, u krijgt in ieder geval te maken met een ander ondernemersklimaat. De staten en steden verschillen op het gebied van wet- en regelgeving ook nog eens van elkaar. Het is van belang om goed te kijken naar wat de verschillende delen van de Verenigde Staten u en uw onderneming te bieden hebben.

De vele belastingsystemen van de Verenigde Staten

Wanneer u wilt ondernemen in de Verenigde Staten, is het verstandig om rekening te houden met complexe belastingwetgeving. In de Verenigde Staten zijn er namelijk diverse belastingsystemen. Te denken valt aan federale belasting, staatsbelasting en stadsbelasting, waarbij de twee laatst genoemden verschillen per staat en stad waar u gaat ondernemen. Daarnaast zijn er verschillende vormen van de Sales Tax. Daarom is het van belang om u goed te laten informeren, voordat u als ondernemer de stap naar de Verenigde Staten maakt.

Ondernemers die producten of diensten afnemen uit Amerika, moeten er voor waken dat zij niet worden geconfronteerd met onverwachte belastingen die worden ingehouden bij de betaling van hun factuur. Het tijdig regelen van een
W-8BEN-formulier kan onverwachte tegenvallers voorkomen.

Onze landendesk Verenigde Staten biedt ondersteuning bij het opzetten van een onderneming, een joint venture of het opstarten van een samenwerking in de Verenigde Staten, maar ook kunt u bij ons terecht voor belastingadvies, aangiftes, accountancy vragen, audit services en transfer pricing. Baker Tilly Corporate Finance kan u zelfs verder helpen met het begeleiden en stroomlijnen van overnames in de Verenigde Staten.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over internationaal ondernemen? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

herm-nieste.jpg
Herm Nieste Partner tax advisory T: 06 10 07 19 26