Personeel

Personeel in dienst betekent onder andere aandacht voor arbeidsvoorwaarden, ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid, arbeidsmobiliteit, talent development en beloning. Zaken die u als werkgever goed geregeld wilt én moet hebben. Dit is echter geen eenvoudige opgave. Een conflict met een werknemer is in de regel niet eenvoudig op te lossen en een zieke werknemer vergt ook vaak veel aandacht.

Personeel.jpg
Ontdek meer over Personeel
Man bovenop de berg.jpg

Wet arbeidsmarkt in balans

De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) uit 2015 had als doel flexibele arbeid minder flexibel te maken en vast werk minder vast. Dit bleek niet het gewenste effect te hebben. Met de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) wordt geprobeerd om de balans tussen vaste en flexibele arbeidsovereenkomsten alsnog te verbeteren. Welke wijzigingen brengt de WAB met zich mee en hoe bent u, als werkgever, goed voorbereid?

Lees meer
Personeel - Ontslag.jpg

Ontslag

Het ontslag van een medewerker is voor geen van beide partijen een prettige aangelegenheid. Als werkgever wilt u tegen geringe kosten snel en zo soepel mogelijk afscheid kunnen nemen van de betreffende medewerker. Bij voorkeur vindt een beëindiging in onderling overleg plaats door het sluiten van een vaststellingsovereenkomst. Als dit echter niet tot de mogelijkheden behoort, is het belangrijk om te weten wat er nodig is om een arbeidscontract eenzijdig, zonder de medewerking van de medewerker, te kunnen beëindigen.

Lees meer
Personeel - Reorganisatie.jpg

Reorganisatie

Langdurig tegenvallende bedrijfsresultaten, uw grootste klant die zijn order elders onderbrengt of het automatiseren of innoveren van (een gedeelte van) het productieproces. Wat de aanleiding van een reorganisatie ook is, soms is het voor de continuïteit van uw bedrijf onvermijdelijk. Eenmaal besloten om te reorganiseren, dan moet er het nodige geregeld worden. Wat komt er kijken bij een reorganisatie?

Lees meer
Personeel - Salaris.jpg

Salaris

Het uitbetalen van salaris aan uw personeel moet op tijd gaan en foutloos zijn. Uw medewerkers werken hard en u wilt ze daarvoor belonen. Achter de maandelijkse salarisbetaling zit echter een hele wereld van sociale- en werknemersverzekeringen, loonheffingen en administratieve verplichtingen. Een wereld boordevol wet- en regelgeving, die regelmatig wijzigt. Dat maakt het voor u als werkgever een arbeidsintensieve taak.

Lees meer
Personeel - Detachering.jpg (1)

Detachering

Heeft u tijdelijk een financieel specialist nodig voor een project? Zijn er tijdens een interim controle zaken aan het licht gekomen die verbeterd moeten worden en is de capaciteit of kennis niet intern aanwezig? Is er tijdelijk vraag naar een controller vanwege een omvangrijk project of heeft u vanwege zwangerschapsverlof tijdelijk extra capaciteit nodig? Detachering is de oplossing.

Lees meer
Employment Advisory - Thuiswerken

Belevingsonderzoek Thuiswerken

De overheidsmaatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen, leidden bij veel organisaties tot sterk veranderde werkomstandigheden. Medewerkers werkten vanuit huis en ontmoetingen vonden online plaats. Overweegt u om ook op de lange termijn uw medewerkers (gedeeltelijk) thuis te laten werken? Ziet u voordelen voor uw organisatie, zoals minder reiskosten, een verlaging van de CO² voetafdruk en minder kantoorruimte vanwege minder werkplekken? Vergeet niet uw medewerkers te vragen hoe zij het thuiswerken ervaren. Het Belevingsonderzoek Thuiswerken van Baker Tilly helpt u daarbij.

Lees meer

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over personeel? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

carin welters.jpg
Carin Welters Partner Employment Advisory T: 06 52 75 99 40