Wet arbeidsmarkt in balans

Man bovenop de berg.jpg

De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) uit 2015 had als doel flexibele arbeid minder flexibel te maken en vast werk minder vast. Dit bleek niet het gewenste effect te hebben. Met de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) wordt geprobeerd om de balans tussen vaste en flexibele arbeidsovereenkomsten alsnog te verbeteren. Welke wijzigingen brengt de WAB met zich mee en hoe bent u, als werkgever, goed voorbereid?

Met nog enkele maanden te gaan, bieden wij u een aantal handige tools. Zo kunt u zich goed voorbereiden op de aankomende wijzigingen:  

 • WAB update
  Download onze flyer met daarin een kort en bondig overzicht van de belangrijkste wijzigingen.
 • WAB to do
  De belangrijkste actiepunten hebben wij voor u in kaart gebracht. Met dit handige overzicht weet u waarmee u aan de slag moet.
 • WAB Q&A
  De meestgestelde WAB vragen én de antwoorden daarop. De WAB Q&A vindt u hier.
 • Awf-premiechecker
  Wilt u weten of u de hoge of de lage premie moet toepassen? Maak dan gebruik van onze handige Awf- premiechecker.

Ontslagkompas

Ontslag van een werknemer is niet altijd even makkelijk. Baker Tilly ontwikkelde het Ontslagkompas voor het bepalen van de juiste koers bij ontslag. Stapsgewijs helpen wij u een inschatting te maken van de kwaliteit van uw ontslagdossier. Inclusief advies en tips om de juiste acties te ondernemen.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over de Wet arbeidsmarkt in balans? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Nienke Lemmink.jpg
Nienke Lemmink Senior manager legal services T: 06 30 98 96 50